5x jongerentips in Nijmegen - 17 t/m 23 april

Het wordt mooi weer deze week! Hoe ga jij dat vieren? Lees verder voor onze jongerentips van deze week. 

1. Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen tijdens Mensen Zeggen Dingen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of z erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Donderdag 20 april om 20.45 in Doornroosje, Stationsplein 11 6512 AB Nijmegen. 

 

 

2. Toumi Soundsystem all night long

Het is feest, want op 22 april strijkt Toumi met zijn Soundsystem neer in Merleyn. Geen gesjouw met boksen, maar een soundsystem van 6 kornuiten uit de krochten van de house. Ondertussen een bekend recept: de mannen gaan all-night-long b6b. De bekende zinnen zijn wederom van toepassing: Merleyn zal op zijn grondvesten trillen.

Zaterdag 22 april om 23.00 in Merleyn, Hertogstraat 13 6511 RV Nijmegen.

 

 

3. Nederlands Studenten Kamerorkest

Het Nederlands Studenten Kamerorkest zal een onvergetelijke avond klassieke muziek verzorgen, met als thema 'naar de natuur'. Ze spelen de opdrachtcompositie 'Lamentum' van Karmit Fadael, het vioolconcert van Antonin Dvorak (met Niek Baar als solist) en de zevende symfonie van Ludwig van Beethoven.

Dinsdag 18 april van 20.15 tot 22.30 in de Antonius van Paduakerk. 
 

4. Sturm und Drang – The Climate Crisis

In de tweede aflevering van de DIA-serie “Sturm und Drang” bespreken Linda Kastrup (Fridays for Future Germany) en Benito Walker (Youth for ClimateBureau Burgerberaad) wat we moeten doen om de klimaatcrisis in deze uitdagende tijden aan te pakken. Waar kunnen Nederland en Duitsland van elkaar leren – en samenwerken? Moderatie: Mario Daniels (DIA). Met livemuziek van Gisbert zu Knyphausen.

This program is in English.

Donderdag 20 april om 19.30 in Lux Nijmegen

 

5. WTF

Ieder jaar rond 4/20 neemt WTF heel Doornroosje over met drie zalen vol gekkigheid, drum & bass en aanverwante genres. Als hoofdgast vanavond niemand minder dan Shy FX!

Werkelijk iedereen kent Shy FX’ tune “Original Nuttah”, natuurlijk een van de eerste jungle tunes die in de UK in de top 40 belande en nog steeds een van dé classics. Maar ook daarna heeft Shy FX nog talloze classics op zijn naam weten te zetten maar bovenal, blijkt het nog steeds een van de beste in de game. Vanavond staat hij met zijn vaste partner Stamina MC prominent in de Rode Zaal van Doornroosje met daar ook  Magnetude + Edlan + ITSHE + Click + Tantron.

Zaterdag 22 april om 23.00 in Doornroosje

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...