5x jongerentips in Nijmegen - 16 t/m 22 januari

Deze week luister je naar de beste performers, futuristische verhalen, theaterstukken en grappen! Dit zijn de jongerentips van deze week. 

1. Mensen Zeggen Dingen

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd.

Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Donderdag 19 januari om 20.45 in Doornroosje

 

 

2. Oddstream, Next Web: What Technology Wants

Blockchain, NFT’s en metaverse zijn termen die horen bij Web 3.0. Wat is het Web 3.0 eigenlijk? Door wie en hoe wordt dit vormgegeven? Wie zijn de belangrijke spelers en waar zitten de valkuilen? In deze bijeenkomst kijken we door de lens van de kunst naar het internet van de toekomst.

Vrijdag 20 januari van 19.30-21.00 uur in de Lindenberg. 
 

3. AZOTH

AZOTH is een community-based event, dat gelijkgestemde individuen samenbrengt die zich genegeerd voelen door de maatschappelijke normen.

AZOTH wil de maatschappelijke en culturele noties van identiteit, gender, seksualiteit, politiek en kunst uitdagen. Een gemeenschap waar vriendschappen worden gevormd, sociale normen in twijfel worden getrokken, ideeën vrijelijk kunnen worden gedeeld en creatieve expressie wordt bevorderd. Op deze editie van AZOTH zijn er dj-sets van Ferrari Rot, Aleksa Alaska en Eurotic.

Vrijdag 20 januari om 23.00 in Doornroosje

 

 

4. &Brakema Producties

Isotopia is liefdevol en indringend (sciencefiction)theater, dat bijna ongemerkt steeds meer over de hedendaagse wereld lijkt te gaan, waarin dans en theater worden gecombineerd. Regisseur Liliane Brakema zet in haar werk een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst. Met Ali-Ben Horsting en Wendell Jaspers in de hoofdrol.

Donderdag 19 januari om 20.30 in LUX Nijmegen.

 

 

5. Andries Tunru, In Theorie

Slimme grappen, snelle stand-up, aanstekelijke energie, vlijmscherpe improvisaties, vette verhalen en prachtige liedjes.

Donderdag 19 januari van 20.30- 22.00 in de Lindenberg

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...