5x jongerentips in Nijmegen - 5 t/m 11 december

Deze week hoor je de mooiste verhalen tijdens het Storytelling Festival, kun je discoschaatsen bij Triavium of dansen tijdens de speciale kersteditie van KissKiss. Ook gaan dit weekend de Winterweken eindelijk van start. Met deze gezellig activiteiten overleef jij de kou! 

1. Storytelling Festival Nijmegen

Het is weer zover! In december vindt de tweede editie van Storytelling Festival Nijmegen plaats. Luister dit weekend naar het oudste verhaal bekend in LUX Nijmegen, of laat je meenemen in spannende en persoonlijke, oude en nieuwe verhalen in de Thiemeloods.

Gedurende drie dagen staan er vier voorstellingen en één muzikale uitvoering op het programma. Storytelling Festival Nijmegen is er voor jong & oud, voor geoefend en voor nieuw publiek. De voorstellingen gaan in op thema’s uit onze diverse en kleurrijke samenleving; denk aan herkomst en identiteit, diversiteit, je plek zoeken en je plek vinden.

Vrijdag 15 december t/m zondag 17 december van 20.00 tot 23.00 bij Thiemeloods en LUX Nijmegen

 

 

2. Discoschaatsen Triavium

Schaats mee op de grootste 80's hits!
Op 16 december staat de ijshockeybaan in het teken van de 80’s tijdens de discoschaatsavond. Schaats lekker rondjes op de hits uit deze tijd met een live DJ! Van 20:00 – 23:00 uur is de baan geopend om samen met je vrienden dansend te schaatsen onder de discolampen. Avondje met heerlijke klassiekers, plezier op het ijs en genieten van een hapje of drankje.

Vrijdag 16 december van 20.00 tot 23.00 bij Triavium
 

 

3. KissKiss: christmas edition

Het grootste lgbtqia+ feest in Gelderland is terug met hun jaarlijkse kersteditie! Kom dansen, sjansen, of simpelweg de kerstspirit delen bij KissKiss de christmas edition.

Zaterdag 17 december en zondag 18 december van 23.00 tot 4.00 in De Vasim. 

 

 

4. Caro Derkx | Frascati Producties

In Emma Watson - The Play zet Caro Derkx haar zoektocht naar identiteit voort. Samen met actrice Nora El Koussour (bekend van o.a. de tv-serie 'Mocro Maffia') kruipt ze in de huid van Emma Watson, bekend van haar rol als Hermelien Griffel in de acht Harry Potter-films, en gaat ze de dialoog aan met deze Britse actrice, activiste en feministe.

Donderdag 15 december om 20.30 in LUX Nijmegen
 

 

5. Start van de Nijmeegse Winterweken

Op zaterdag 17 december gaan de Nijmeegse Winterweken dan echt van start! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, live muziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootste indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Zaterdag 17 december 2022  t/m zaterdag 7 januari 2023 in de binnenstad van Nijmegen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...