5x jongerentips in Nijmegen - 11 t/m 17 september

Deze week in Nijmegen: laat je creatieve kant stralen tijdens de Kunstnacht en ontdek nog meer leuke jongerentips!

1. Kunstnacht

Zaterdag 16 september ontdek je wat de regio Nijmegen op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft, tijdens de 12e Kunstnacht. Maar liefst 60 culturele organisaties brengen een ware ontdekkingstocht door de stad. Doordat deelnemende partijen met verschillende achtergronden aan elkaar worden gekoppeld ontstaan unieke cross-overs. 

Zaterdag 16 september 2023 19.00 - 00.00 uur op verschillende locaties in Nijmegen.

 

2. Diskodip

Diskodip keert op 15 september terug in Doornroosje met ware selector van ’t moment Kirrolus. De in Londen gevestigde selector staat bekend om zijn energieke sets. Van disco en boogie tot aan opzwepende house. Stilstaan gaat geen optie zijn. Om het nog specialer te maken hebben we een Lover (Litouwen) uitgenodigd voor een live perfomance vol met house, jazz en disco. Onze onmisbare resident Kim Josefine neemt de opwarming op zich b2b met de getalenteerde Blay die tevens zijn Diskodip debuut maakt.

Vrijdag 15 september 2023 om 23.00 uur in Doornroosje
 

 

3. Smells Like Alternative

Smells Like Alternative is sinds 2019 actief en behoort tot een van de betere Indie & Alternative clubavonden in Nijmegen en omstreken. De DJ’s zorgen voor een spetterende cocktail van de beste Indie Alternatives, dan vraag je je misschien af, wat draaien ze dan?  Nou, van The Cure naar The Artic Monkeys, van Faithless naar de Peppers en van Iggy Pop naar Muse via The Prodigy en de Kaiser Chiefs. Kortom alles in de blender: beste Indie & Alternatives van de afgelopen decennia tot NU!

Zaterdag 16 september 2023 om 22.00 uur in Merleyn

4. Science Café > Veranderende Zeeën

Op woensdag 13 september duikt het Science Café weer de pub in voor een avond met Tinka Murk en Frank Wesselingh over de zeeën en het zeeleven onder antropogene druk. Weekdier-paleontoloog Wesselingh (Naturalis) reconstrueert aan de hand van fossiele schelpen vroegere veranderingen van milieu en fauna.

Woensdag 13 september 2023 van 19.45 - 22.00 uur Ierse pub The Shamrock

5. Stokermoned

Stokermoned is back. Wat? Stokermoned is dé nieuwe hiphop avond van en rondom Nijmeegs finest Terry Joint. Begin maart maakte de avond zijn debuut toen het als een wervelstorm tekeer ging in Merleyn met o.a. Rarri en Viccens, vanavond pakt Stokermoned een level up en zien we elkaar in Doornroosje. Hoofdgast is niemand minder dan de Fresh Prins van Noord, ADF Samski. De overige artiesten worden de komende tijd bekend gemaakt maar we kunnen vast verklappen dat deze kwijt gaan.

Donderdag 14 september 2023 om 20.30 uur in Doornroosje

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...