De Faculty of Science van de Radboud Universiteit opent 1 oktober haar deuren

 » Werk & ondernemen » Nijmegen innoveert

Heb je altijd al eens een sterrenkijker willen bedienen? Ben je benieuwd hoe bacteriën afvalwater kunnen zuiveren? Zou je wel eens in een mri scanner willen liggen? En lijkt het je leuk in een labjas zelf proefjes te doen? Kom dan naar ons Open Huis op zaterdag 1 oktober.

De Faculty of Science van de Radboud Universiteit opent 1 oktober haar deuren ter gelegenheid van haar 65 jarig bestaan. Ook het Donders Institute is die dag te bezoeken.

We bieden je een feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud. Je kunt zelf proefjes doen, demonstraties en rondleidingen bijwonen en zo ontdekken wat er allemaal op de faculteit gebeurt. Een mini-college bijwonen van onze professoren over hun wetenschappelijk onderzoek? Ook dat kan! Kom bijvoorbeeld meer te weten over de ontdekking van het zwarte gat, hersenonderzoek en wat je allemaal kunt onderzoeken met magneten & lasers. Daarnaast kun voelballen in een deeltjesversneller, de sterrenhemel bekijken in het mobiel Planetarium en zelf DNA leren isoleren.

Special guests

Andre Kuipers is aanwezig en vertelt je meer over zijn ruimtemissies. En oud studente Margot Ribberink, jarenlang weervrouw bij RTL 4, geeft een lezing over de gevolgen van de klimaatverandering op onze leefomgeving,

Heb je zin in een gezellige en leerzame dag? Je bent van harte welkom op 1 oktober, van 11.00u tot 16.00u. Het is niet nodig om je aan te melden.

Meer informatie over het Open Huis en een uitgebreid programmaoverzicht vind je op www.ru.nl/openhuis  

Dit vind je misschien ook interessant...