5x HAN New Horizon updates: november 2021

Bij de HAN University of Applied Sciences zoeken ze samen met bedrijven uit de regio naar duurzame oplossingen; oplossingen die slim, schoon en sociaal zijn. Deze samenwerkingen organiseren ze vanuit hun opleidingen, lectoraten, centres of expertise vanuit de focus op 3 thema's: Health, Sustainable Energy & Environment en Smart Region. Deze 3 thema’s zorgen dat verschillende opleidingen en onderzoekers samenwerken aan praktijkgericht onderzoek en innovaties in het werkveld. Regelmatig geeft de HAN updates wat daar uitkomt. Hier lees je waar de HAN afgelopen maand mee bezig is geweest.

1) Verbeelding van het goede leven

Wat is een goed leven? Voor iedereen is dat verschillend. Wat is het bijvoorbeeld voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking? Dat is bij 8 van hen onderzocht, samen met hun naasten en begeleiders. Zij legden aan de hand van creatieve onderzoeksmethoden hun beelden van het goede leven vast. Dit resulteerde in een film die deze maand in première ging.

Bekijk de film

2) HAN en CWZ willen intensiever samenwerken aan betere patiëntenzorg

De zorg is een dynamische omgeving die sterk verandert. Regionale zorg- en kennisinstellingen moeten intensiever gaan samenwerken om in toekomstige zorgbehoeften te blijven voorzien en voldoende zorgpersoneel op te leiden.

Lees het verhaal

3) Hoe kan Virtual Reality vluchtelingen helpen hun plek in de samenleving te vinden?

Het Refugee Team uit Tilburg coacht vluchtelingen in Nederland met het vinden van hun plek in de samenleving. Daarvoor maken ze gebruik van allerlei tools en zoeken ze steeds naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan de toegevoegde waarde van Virtual Reality (VR) zijn? Dat is een vraag die ze bij studenten van de HAN hebben neergelegd.

Lees het verhaal

4) Game je gezond! Een mobiel spel om gezonder te leven, gebruiken mensen dat?

Hoe stimuleer je mensen met overgewicht om meer te bewegen en gezonder te eten? Een game kan daarin helpen, maar dan moet je die mensen wel overtuigen het spel te gebruiken. Hoe je dat doet, is wat een groep tweedejaars studenten in het iXperium Health onderzoekt.

Lees het verhaal

5) Kansen vergroten op een gezond en geslaagd leven

Het is zo ongeveer haar persoonlijke missie om verschillende opleidingen, academies en het werkveld met elkaar te verbinden. Hoe matcht docent-onderzoeker Joos Meesters dat met haar postdoconderzoek over het vergroten van sociale kwaliteit bij jongeren met een ondersteuningsbehoefte? Ze licht een tipje van de sluier op.

Lees het verhaal

 

Voor meer verhalen en inzichten, check HAN nieuws.

Dit vind je misschien ook interessant - Nijmegen innoveert