5x Leuke dingen om te doen voor jongeren in Nijmegen-Zuid

De jongerenwerkers van Bindkracht10 zijn er voor alle jongeren (onder de 23 jaar) uit de wijk. Ze ondersteunen jou bij al je talenten, vragen en ideeën. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd waar jij naartoe kunt gaan. Benieuwd wat er in welke wijk te doen is? Deze keer geeft jongerenwerker Niels Goezinne uit stadsdeel Nijmegen-Zuid de tips!

Niels Goezinne

Niels Goezinne is jongerenwerker in Nijmegen-Zuid. Hij ziet het jongerenwerk vaak als grote broer of zus die het beste met je voor heeft en je wilt behoeden voor het maken van verkeerde keuzes. Tegenwoordig staat hij zelf iets minder tussen de jongeren, maar hij kijkt graag mee met het team van Bindkracht10 wat ze kunnen doen om de jongeren in Nijmegen-Zuid zo goed en positief mogelijk te bereiken. Samen met verschillende organisaties kijken ze wat er nodig is om de omgeving zo in te richten dat jongeren zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.

 

Wat is het leukste aan Nijmegen-Zuid?

“Nijmegen-Zuid is een gebied waar altijd iets gebeurt. Het heeft karakter en de jongeren die hier vandaan komen zijn misschien wel extra trots op deze achtergrond. Persoonlijk houd ik ervan dat zowel Hatert als Grootstal en de Hatertse Hei wijken zijn waarin verschillende culturen met elkaar samenleven.”

Bindkracht10 staat voor het ondersteunen van iedereen die dit kan gebruiken. Dat merkt Niels aan de mensen die er werken: “Ze hebben oog voor een ander en proberen altijd met een positieve bril te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de valkuilen.”

De tips van Niels

Het aanbod van Bindkracht10 wisselt enorm, zeker in deze periode van corona en de lockdowns. Kom naar één van de jongencentra en kijk met de jongerenwerker wat er allemaal te doen is in de wijk!

Tip 1. Bezoek een jongerencentrum

Kom elkaar ontmoeten onder begeleiding van een jongerenwerker bij Jongerencentrum Grootstal of Jongerencentrum Hatert. Er is hier een PlayStation, tafeltennis- en voetbaltafel, dus wie daag je uit? Ook kun je samen met de jongerenwerker kijken welke activiteiten er georganiseerd worden in de wijk. Heb je een idee? Laat het ons weten!

De inloop van Jongerencentrum Grootstal (Kamerlingh Onnestraat 37-39, Sportmedisch Centrum) is op maandag en donderdag van 19:00 tot 21:00 uur voor de leeftijd 13 t/m 17 jaar.

De inloop van Jongerencentrum Hatert (Couwenbergstraat 22, Wijkcentrum Hatert) is op maandag en woensdag van 19:00 tot 21:00 uur voor dezelfde leeftijd.

Tip 2. Meideninloop Jongerencentrum Grootstal

Speciaal voor meiden in de leeftijd 13 t/m 17 jaar is er een eigen inloopmoment. Onze jongerenwerker Anouk is hier aanwezig en begeleidt de activiteiten. Kom gezellig langs om andere meiden te ontmoeten of om mee te doen aan een leuk activiteit.

De inloop is maandag van 16:00 tot 18:00 uur.

Tip 3. Meidenactiviteit Hatert (Cruijffcourt)

Elke dinsdag van 15:00 tot 16:15 uur wordt een leuke activiteit georganiseerd voor meiden door jongerenwerker Anouk. Zin om even wat leuks te doen? Sluit dan dinsdag aan!

Tip 4. Ontdek Heumensoord

Aan de rand van Nijmegen-Zuid vind je een natuurgebied: Heumensoord. Als je zin hebt om een mooie wandeling te maken, ga dan hier naartoe! Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Daarvoor hoef je heel eenvoudig alleen maar de rode paaltjes te volgen.

Tip 5. Voetbalveld aan de Daltonstraat

In de wijk Grootstal vind je een groot voetbalveld met speeltuin en baskets. Je kunt hier komen om te chillen met leeftijdsgenoten en om lekker te bewegen. Hier komen alle leeftijden samen en het kan zo maar zijn dat je een jongerenwerker tegenkomt. Leuk toch?

Bindkracht10 zet zich al meer dan 50 jaar in voor mensen. Niet alleen voor jongeren maar voor alle inwoners in Nijmegen organiseren zij diverse activiteiten. In elke stadsdeel in Nijmegen kun je ze vinden. Wil je weten of ze iets voor jou kunnen betekenen? Kijk op bindkracht10.nl.

Dit vind je misschien ook leuk