Nijmegen: Top 10 Europese bestemming

Het EDEN Network van de Europese Commissie en de fameuze uitgevers Forbes en Condé Nast Traveler hebben Nijmegen uitgeroepen tot een van de 10 beste Europese bestemmingen in 2022. Tevens werd Nijmegen uitgeroepen tot beste Europese bestemming voor jongeren! De bestemmingen zijn geselecteerd op basis van hun culturele en toeristische aanbod, alsmede hun levenskwaliteit en hun duurzame ontwikkeling. Nijmegen is de enige Nederlandse bestemming die dit jaar is geselecteerd. 

"Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is ook een van de jongste steden van Europa met een groot aantal studenten, talrijke evenementen en festivals, unieke hotspots en gezellige restaurants. Perfect voor een culturele stedentrip of een shoppingtrip, Nijmegen is ook geschikt voor fijnproevers, liefhebbers van natuur, outdoor sporten en zelfs wijnliefhebbers." aldus het EDEN Network.

Old City, Young Vibe

De oudste stad van Nederland bruist van de energie! Oftewel: Old City, Young Vibe. Of het nu gaat om een avondje borrelen, cultuur snuiven, shoppen in de oudste winkelstraat of natuur. Nijmegen heeft het allemaal. Op loopafstand. Vanuit het centrum sta je binnen 15 minuten tussen de Konikpaarden in de Ooijpolder. Nijmegen is verrassend en vernieuwend!

Lees meer

De media over Nijmegen

Forbes:

"Nijmegen is uitgeroepen tot de beste bestemming in Nederland om te bezoeken en wordt vaak aanbevolen als een geweldige stad om zich te vestigen, een start-up te starten of een professioneel of persoonlijk levensproject op te zetten. Met een van de beste levenskwaliteiten in Europa vestigt Nijmegen zich als een must-see bestemming in Europa."

The Times:

"Deze Gelderse hub dicht bij de Duitse grens is een held in het bevorderen van een gelukkiger en gezondere levensstijl"

12 redenen waarom je Nijmegen moet bezoeken

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, dat is bij veel mensen wel bekend. Maar wist je ook dat Nijmegen de oudste winkelstraat van Nederland heeft? Of dat de Waalstad de hoogste terrasdichtheid van het land heeft? Met de Vierdaagsefeesten heeft de stad bovendien het grootste evenement van Nederland. Een oude, maar vooral ook bruisende stad dus.

Lees meer
Waalkade

Ontdek Nijmegen - Plan je bezoek

Zien & doen - Bourgondisch genieten...