Novio Magica: fantasy, book & film fest

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei, zijn de Stevenskerk en het Mariënburgplein in Nijmegen het decor van een nieuw festival: Novio Magica, fantasy, book & film fest. Novio Magica is hét fantasyfestival dat zich helemaal richt op boeken en film. Trek je mooiste outfit aan en dompel je tijdens het bomvolle programma onder in een wereld vol fantastische verhalen. Het wordt magisch!

Klik op afbeelding om te vergroten

Wat kun je allemaal beleven?

De Stevenskerk

De Stevenskerk is het epicentrum van dit nieuwe evenement. Deze prachtige gotische kerk uit de 13e eeuw is de perfecte plek voor een magisch festival. Je ontmoet hier de beste nationale en internationale schrijvers, kunt actief meedoen met allerlei creatieve workshops of luisteren naar een boeiend college. Natuurlijk kun je lekker shoppen bij de aanwezige winkels, maar er zijn ook prijzen te winnen voor de beste cosplay outfit.

Bekijk het hele programma

Bibliotheek de Mariënburg

Bij Bibliotheek De Mariënburg is er een programma speciaal voor kinderen en hun grote mensen. Er zijn voorstellingen van de tofste jeugdauteurs, je kunt gekke foto’s maken met een greenscreen en je fantasie de vrije loop laten tijdens allerlei knutselactiviteiten. Toe aan een relaxmomentje? Droom dan weg bij de fantastische verhalen van onze voorlezers of bij een speciale jeugdvoorstelling in LUX.

Bekijk het hele programma

Arthouse LUX

Arthouse LUX zal de hele dag door filmclassics voor jong en oud vertonen. Enkele films kun je combineren met andere onderdelen van het programma. Maar er is ook een heuse marathon van een filmreeks die je zelden op deze manier kunt bekijken. 

Bekijk het hele programma

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Ben je dol op spelletjes? Neem dan eens een kijkje in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Jongerenorganisatie Spelslot zal daar de hele middag Dungeons & Dragons spelen. Er staan zelfs tafels klaar om jou uit te leggen hoe het spel werkt. Speel je een ronde mee?

Bekijk het hele programma

Bijzondere ontmoetingen

Wandel van de ene locatie naar de andere locatie en ontdek onderweg welke wezens er tegenwoordig allemaal in Nijmegen wonen. Of sluit je aan bij een unieke wandeling die op theatrale wijze het 16e eeuwse verhaal van Mariken van Nimwegen vertelt. Kun je niet kiezen uit dit bomvolle programma? Volg dan gewoon de tips die internationaal bestseller auteur en ambassadeur van het festival, Thomas Olde Heuvelt, voor je heeft.

Buitenprogramma

Op het Mariënburgplein is er van alles te beleven: van balfolk tot livemuziek. Je kunt er workshops volgen of een stukje meewandelen met 'living statues'. Kom jij het ontdekken?

Lees meer over het buitenprogramma

Maak kennis met de auteurs

O.a. V.E. Schwab, Catriona Ward, Liang de Beer, Khadija al Mourabit, ​Rochita Loenen-Ruiz, Roderick Leeuwenhart, Anneloek Scholten, Chris Polanen, Vamba Sherif, Martijn Lindeboom, Rima Orie en Natalie Koch dragen bij aan Novio Magica.

Lees meer over de auteurs

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws.