ZaadeL Makerij is niet zomaar een kunstatelier: interview met Ingeborg en Joep

| Amy Ruiters

Ieder die over de Coehoornstraat fietst of rijdt heeft het houten bord wel eens zien staan: ZaadeL Makerij. Voor hen die zich ook afvroeg wat voor een plekje dit nou is, zijn wij een keertje langs gegaan! Want een winkel, kapper, nagelstudio en bovenal een schildersatelier met metaalwerkplaats én dat ook nog eens in hartje Nijmegen-Oost… dat moet wel een geweldige locatie zijn. Ingeborg en Joep vertellen over dit bijzondere plekje en hun passie die zij hierin hebben gestopt. Nu willen wij wel meedelen dat je beter zelf een keer binnen kunt lopen want dán ervaar je de sfeer pas echt.  

Ingeborg en Joep leven vanuit hun passies in het atelier, als een grote familie hebben ze een plek gecreëerd waar iedereen welkom is en het jezelf thuis-voelen vanzelf gebeurt. Creativiteit en toevalligheden brachten hen samen met Mette (Kapper Korte Mette) en Annemarije (ManicManicures). Door deze samenwerking is de ZaadeL Makerij gegroeid en ingevuld zoals deze vandaag de dag loopt.

“Ik heb dit altijd al gewild,” vertelt Ingeborg, “we hebben altijd al zoveel leuke ideeën om te doen en sinds we deze plek hebben, geven we hier eindelijk invulling aan.” Joep geeft alle lascursussen en Ingeborg organiseert naast de teken- en schilderlessen, de dagelijkse gang van zaken binnen ZaadeL Makerij. Ze zijn nu al 8 jaar aan de slag en hebben nog steeds cursisten die vanaf dag één al meedoen, zo leuk is het dus. De persoonlijke aandacht en authentieke kleinschalige uitstraling maakt dit atelier tot een uniek bedrijfje. “We doen dat waar wij energie van krijgen, en ieder die dit ook leuk vindt doet heerlijk mee.”

Ingeborg en Joep bieden een heel scala aan cursussen en korte workshops die allemaal te vinden zijn op de website. “Doen waar je goed in bent en waar je blij van wordt, dat vinden wij belangrijk. Groeien in je eigen kunnen en hier ook van genieten, dat roept waardering op bij jezelf en mensen om je heen.” ZaadeL Makerij fungeert als een atelier met een huiskamergevoel, ieder die hier komt wordt verwelkomd in een warme deken van creativiteit en vrijheid.

“We werken hier vanuit wie we zijn, niet vanuit wat we denken dat mensen willen zien. Iedereen hier werkt professioneel en gaat ook voorbij zijn eigen disciplines omdat we de verbinding opzoeken, samenwerkingen aangaan en vooral willen inspireren.” Mocht je nog niet direct een cursus willen doen, is de ZaadeL Makerij ook dé plek om het werk van andere Nijmeegse kunstenaars te bewonderen. In het winkeltje is ruimte voor de kleine creatieve ondernemer en er is ook tweedehands kleding te vinden, die zeker de moeite waard is om door te neuzen.

De ZaadeL Makerij is een open plek waar de drempel laag ligt om gewoon eens binnen te lopen. Met persoonlijke aandacht en de diverse mogelijkheden op een locatie kun je er allerlei verschillende Nijmegenaren vinden. Ieder is zijn eigen persoon én toch samen in deze fijne werkplaats. Het om plezier in het werk ervaren en elkaar versterken.

Ben jij benieuwd naar de ZaadeL Makerij? Loop dan vooral een keer binnen, neem een kijkje in de winkel of maak een afspraak bij de kapper of nagelstudio! Joep en Ingeborg ontvangen je hartelijk en wie weet vind jij hier een nieuwe plek of hobby om jezelf te ontwikkelen.

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk