Sup & Surf: bewegen én ontspannen langs de Waal

| Hedwig Sinnema

Nijmegen, ook wel Havana aan de Waal. Met de zomer in aantocht hoog tijd om het Nijmeegse water weer op te zoeken. En hoe beter dan op een board? Bij Sup & Surf kun je terecht voor al je zomeractiviteiten op het water, maar ook op het droge hebben ze genoeg te doen. Jorrit Roth van Sup & Surf vertelt IntoNijmegen er alles over. “We zijn bij Sup & Surf allemaal gek op deze stad, en dat willen we graag laten zien.”

Het water op

Er is veel water in en rondom Nijmegen, maar daar werd nog maar weinig gebruik van gemaakt. Als watersportinstructeur greep Jorrit zijn kans toen hij Sup & Surf vier jaar geleden kon overnemen. Jorrit: “Dat was toen nog een brandweerwagen met zestien supboards die naar de Spiegelwaal reed voor suplessen. In het begin deed ik hetzelfde en bouwde ik het rustig uit, maar tijdens de pandemie raakte het in een stroomversnelling.”

Voor ieder wat wils

Want bewegen op het water, dat kan - als het weer een beetje meezit - vrijwel altijd. Samen met goede vriend Koen Reijers maakte Jorrit een sprong in het diepe en investeerden ze in hun watersportactiviteiten, vooral op de grootste locatie aan de Lentse Plas. De strandvibes komen je daar tegemoet met strandtentjes, -stoeltjes en natuurlijk een heleboel boards.

Je kan het zo gek niet bedenken of bij Sup & Surf kan het: suppen, windsurfen, wingfoilen, supyoga tijdens zonsondergang samen met Bodhi Yogashala, of wat dacht je van suppen samen met je hond? “Er is voor ieder wat wils,” zegt Jorrit. “Van relaxed suppen tot een volle dag aan wateractiviteiten. We organiseren ook veel bedrijfsuitjes of sportdagen voor middelbare scholen. We kunnen er een hele dag van maken waarbij je begint met een tour op de choppers, gaat suppen en vervolgens de paar uur op het water afsluit met een barbecue.”

Cruisen langs de Waal

Sinds kort is er namelijk nog een andere activiteit toegevoegd: Hop & Go. Vanuit de binnenstad kun je op een elektrische chopper springen en ontspannen toeren in en om Nijmegen. “We zijn allemaal gek op deze stad, en dat willen we graag laten zien. De routes brengen je langs alle mooie plekken van de stad. Leuk voor toeristen, maar zeker ook voor de Nijmegenaren. Misschien ontdek je nog wel plekken die je niet kende!”

 

Aan de Van Broekhuysenstraat vind je het startpunt van de choppers en boek je je suplessen, maar is daarnaast ook een winkel waar je terecht kan voor surfkleding- en accessoires van het duurzame merk Reth en bijvoorbeeld foto’s en artikelen van Nijmeegse fotograaf Karsten Russ. Overkoepelend thema is altijd watersport, beweging en Nijmegen. “We shoppen zelf graag ook bij die surfshopjes aan de Franse kust. Met deze winkel halen we dat en de zee naar Nijmegen.”

Vakantiegevoel

Bij Sup & Surf wetenze als geen ander hoe fijn het is om op het water te zijn. “Het is ontzettend leuk, we hebben alleen maar mensen over de vloer die het leuk hebben. Tegenwoordig moet er ook veel achter de schermen gebeuren. Daarom is het extra fijn om dat af te wisselen met het geven van een leuke les of suptour. Op het water heb je altijd het idee dat je vrij bent of met vakantie bent. Dat horen we ook vaak van mensen als ze terugkomen, dat ze zo ontspannen zijn.” Ook de choppers zijn muisstil, zodat je met elkaar kan kletsen of kan genieten van de omgeving.

Rust tijdens de Vierdaagse

Extra leuk: tijdens de Vierdaagse vind je ze aan de Spiegelwaal. “Speciaal voor de mensen die de drukte uit de stad willen ontvluchten of willen bijkomen van de feesten in de zon tijdens een relaxed rondje suppen. Een heerlijk rustige plek die hier perfect voor is.” De komende zomermaanden kun je bij Sup & Surf terecht om eropuit te gaan en te ontspannen in beweging. Bij de eerstvolgende zonnestralen weet je dus wat je te doen staat: op naar de Lentse Plas, en het water op!


 

Neem voor alle activiteiten een kijkje op supensurf-nijmegen.nl of volg ze op Instagram: @supensurf_nijmegen.

Fotografie: Karsten Russ 
 

Dit vind je misschien ook leuk...