Sirene Sale mei

Op de eerste maandag van de maand, als de sirenes om 12.00 uur loeien, krijg je korting op een voorstelling bij LUX én een concert in De Vereeniging. De Sirene Sale van mei is een concert van het Orkest van De Achttiende Eeuw & cellist Jean-Guihen Queyras (De Vereeniging) en de voorstelling Citizen K door Trouble Man & Het Nationale Theater (LUX).

Orkest van de Achttiende Eeuw & Jean-Guihen Queyras, cello
za 11 mei | 20.15 uur | De Vereeniging

Een aanrader voor liefhebbers van de muziek van Schumann! Het Orkest van de Achttiende Eeuw speelt zijn eerste twee symfonieën. Daarnaast klinkt Schumanns celloconcert met de Franse meestercellist Jean-Guihen Queyras. Het is een van zijn favoriete stukken: "Dit is het werk dat ik zou meenemen naar een onbewoond eiland, omdat de muziek me diep raakt en ik hiermee alles tot uitdrukking kan brengen op mijn instrument. 

Afbeeldingsresultaat voor citizen k lux

Trouble Man & Het Nationale Theater – Citizen K.
do 23 mei | 20.30 uur | LUX

In Citizen K. duikt Sadettin Kirmiziyüz in de wereld van de Identiteitspolitiek. Een wereld waarin niemand, anno nu, meer veilig lijkt; allemaal lijken we inmiddels bedreigd in ons voortbestaan. Hij ondervraagt zichzelf en de rest van onze maatschappij over de rol die identiteit anno 2019 in ons leven speelt. “Waarschijnlijk schiet Kirmiziyüz met zijn nieuwste productie ‘Citizen K.’ weer alle top-zoveellijstjes in, want dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.” Trouw (*****)

Praktische informatie
Van maandag 6 mei 12.00 uur tot dinsdag 7 mei 12.00 uur kun je een kaartje voor de voorstellingen tegen gereduceerd tarief kopen. Voor zowel het concert in De Vereeniging als de voorstelling in LUX krijg je 50% korting op de entreeprijs.

Dit vind je misschien ook leuk