November: de nachttips van nachtburgemeester Celia Okoro

Het clubseizoen is officieel begonnen, en geen seconde te vroeg. Met de koude en donkere novemberdagen kan het binnnenlopen in een hete club voelen als thuiskomen. Deze maand staat dan ook in het teken van zwetende dansvloeren, natuurlijk afgewisseld met wat culturele activiteiten. 

#1 Subcultuur @ Doornroosje

Nijmegen gaat een samenwerking aan met het noorden, in de nieuwe editie van Subcultuur. Een nacht die staat voor nieuwe allianties, kruisbestuiving én nieuw leven. KopjeK bedient Groningen al 14+ jaar van dampende clubnachten. Voor deze editie slaan zij en Subcultuur de handen in één, voor een line up van goud die blinkt van trots.

Wanneer: Vrijdag 3 november
Waar: Doornroosje
Meer informatie

#2 Mensen Zeggen Dingen @ Doornroosje

Mensen zeggen bij Mensen zeggen dingen vaak hele mooie of hele leuke dingen. Het spoken word event is ooit begonnen hier in Nijmegen, en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke organisatie. Mensen zeggen dingen biedt een platform voor poëzie en performance; voor alles op het gebied van woord. Hun derde editie in Doornroosje op donderdagavond 16 november biedt de nodige inspiratie voor een creatief en onbezonnen weekend. 

Wanneer: Donderdag 16 november
Waar: Doornroosje
Meer informatie

#3 URANUS = PURE @ Café de Plak

Als je denkt aan stomende kelders vol gezelligheid en chaos, dan denk je al snel aan de Plak. Het eigenzinnige collectief opent vrijdagavond 17 november haar deuren weer voor een URANUS all nighter, met niemand anders dan DJ Pure: pioneer in de technoscene van Nijmegen, en Nederland.

Wanneer: Vrijdag 17 november
Waar: Café de Plak
Meer informatie

#4 Sip & Paint: portretten @ Bloemerbar

Portretteren kun je leren. Het elektronisch stamcafé in de Bloemerstraat is van vele markten thuis. Van uitgaansavonden, tot een tropisch restaurant en nu zelfs een atelier. Kunst is essentieel voor een bruisende nachtcultuur. En op deze zondagavond laat in november laat Bloemerbar de creativiteit, verf en de drankjes vloeien.

Wanneer: Zondag 19 november
Waar: Bloemerbar
Meer informatie

#5 Frank Boeijen @ Doornroosje

Nijmeegse zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen mag zichzelf rekenen tot mede-grondlegger van de Nederlandse liedgeschiedenis en draagt de titel van een heuse ‘Nijmeegse parel’. Met nummers als; Kronenburg Park, De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is en Koud in mijn hart, raakt hij nog altijd de harten van zijn publiek. Dit najaar treed hij weer op met zijn band in een aantal poppodia in Nederland en België, waaronder natuurlijk in het geliefde Doornroosje.

Wanneer: Zondag 19 november
Waar: Doornroosje
Meer informatie

Organiseer jij binnenkort een feest of festival? Of opent er een mooie expositie? Geef je podium aan een mooi muzikaal evenement? Wil je iets aanraden aan andere Nijmegenaren? Laat het weten via info@nachtburgemeesternijmegen.nl en krijg een plekje in de maandelijkse ‘Nachttips van de Nachtburgemeester’!

Dit vind je misschien ook leuk...