Nationaal Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend in Nijmegen

Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats op 25 en 26 januari. In Nijmegen geniet je tijdens het Theaterweekend van verschillende voorstellingen in de Stadsschouwburg Nijmegen en het Concertgebouw De Vereeniging. 

De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,- en daarnaast zijn er vele extra activiteiten te bezoeken.

Lasergamen in de Concertzaal

Tijdens het Theaterweekend wordt de Concertzaal omgetoverd tot lasergame area. Verschuil je achter theaterstoelen en sluit door de zaal door de zaal op zoek naar je tegenstanders.

Silent Comedy

Een koptelefoon, vier rete grappige cabaretiers en het gehele theater als decor. Zet bij binnenkomst alvast je koptelefoon op en ervaar wat er gebeurt. Met z’n allen in hetzelfde schuitje, maar… in welk schuitje zit jij? Een totaalbeleving waar jij de controle over hebt!

Workshop Influence: video's met impact!

Wil jij snel en makkelijk met je smartphone een video maken die er top uitziet voor Facebook en Instagram? Leer wat videomarketing kan doen en hoe je nu die flitsende beelden in een handomdraai tot video maakt.

HAKA-workshop

Haka (letterlijk: dans) is een rituele dans van de Maori die zijn oorsprong kent in Nieuw-Zeeland. Gedurende dit ritueel wordt met behulp van stem en lichaam een verhaal verteld. Leer en ervaar dit wereldberoemde fenomeen uit Nieuw Zeeland. 

Bright Side of Life

The Bright Side of Life is een voorstelling voor en door vluchtelingen.  En het is meer dan dat. Het is een event waarin vluchtelingen anderen die hun netwerk willen openstellen ontmoeten, waardoor ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen ontwikkelen.

Diederik Jekel

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. En nu komt hij naar het theater!

Nationaal Jeugdorkest o.l.v. Ed Spanjaard

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) doet zijn naam eer aan door regelmatig werken uit het Nederlands orkestrepertoire op de lessenaar te zetten. In deze lijn past perfect de Derde symfonie van Willem Pijper, muziekpionier pur sang en daarnaast een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20e eeuw.

Tall Tales Company

Circusvoorstelling 'Langs' schetst het beeld van twee eenzame zielen die verlangen een ander te ontmoeten. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze hun zelf opgeworpen schild af te werpen. Maar dan blijkt, dat als je bij elkaar weet te komen, je nog steeds langs elkaar heen kunt leven…

 

Het Theaterweekend is een unieke belevenis voor iedereen. Kom jij het weekend van 25 en 26 januari ook langs in de Stadsschouwburg Nijmegen of het Concertgebouw De Vereeniging?

Dit vind je misschien ook leuk