Fotoverslag: Tribute Party 2024

Het was een weekend vol muziek, nostalgie en feest in het prachtige Park Brakkenstein in Nijmegen. Voor het eerst vond de Tribute Party, het oudste tributefestival van Nederland, hier plaats na een succesvolle verhuizing vanuit Groesbeek. Onze fotograaf was erbij om de sfeer van dit unieke evenement vast te leggen. Met twaalf bands uit binnen- en buitenland die de grootste hits en iconische optredens van legendarische muzikanten tot leven brachten, was het een onvergetelijk weekend.

De verhuizing naar Park Brakkenstein bleek een schot in de roos. Omringd door het groene decor van het park, konden bezoekers genieten van een diversiteit aan muziekstijlen, variërend van stevige rockklassiekers tot swingende soul en reggae.

Tributebands uit Denemarken, Italië en het Verenigd Koninkrijk zorgden voor indrukwekkende optredens. Elk van deze bands bracht een ode aan hun favoriete artiesten, wat resulteerde in een gevarieerde en energieke line-up. Bezoekers genoten van optredens die de muziek van onder anderen CCR, Chic, Bob Marley, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson en Toto tot leven brachten.

Bezoekers dansten, zongen mee en genoten van elkaars gezelschap in de zomerse zon. Het festival bewees opnieuw waarom het al achttien jaar een vaste waarde is in de Nederlandse muziekscene.


 

Geen genoeg kunnen krijgen van het festivalgevoel? Bekijk onze festivalwijzer en ontdek welke festivals je deze zomer nog kan bezoeken!
 

Fotografie: Frank van Raaij