Fotoverslag: Nijmegen vanuit de lucht

Nijmegen is al een prachtige stad als je er doorheen loopt, maar heb je de stad wel eens van bovenaf gezien? In een bijzondere fotoserie, mogelijk gemaakt door dronefotografie, laat Nadine Reef Nijmegen op een nieuwe manier zien: vanuit de lucht.

Nadine is grafisch ontwerper (ArtEZ), (lucht)fotograaf en videomaker die haar basis heeft gevonden in Nijmegen. “In mijn leven is ‘zien’ intrinsiek verbonden met hoe ik de wereld om me heen ervaar. Verwondering speelt een belangrijke rol in al mijn werk”, zegt ze. “Ik heb het geluk dat Nijmegen omgeven is door prachtige natuur en zoveel te bieden heeft.”

Sinds twee jaar fotografeert ze met behulp van een drone, die haar letterlijk vleugels heeft gegeven. “De eindeloze nieuwe perspectieven en composities zijn waanzinnig!”

Vooral bijzondere (weers)omstandigheden en hoeken geven de beelden een extra dimensie: boven de mist, over het water bij zonsopgang, loodrecht naar beneden of op 120 meter hoogte bij helder weer. De verschillende lichtinvallen en tijdstippen van de dag zorgen bovendien voor verrassende slagschaduwen.

Het werk van Nadine is te vinden via haar website www.verwonderje.nu of instagram. Bekijk ook haar films - winter in Nijmegen, mist boven Nijmegen, stadsbrug de Oversteek en hoogwater in Nijmegen -  via haar YouTube kanaal. Meer over haar grafisch werk is te vinden via www.nadinereef.nl