Fotoverslag: Denkwerk Festival

Op vrijdagavond 24 maart vond de eerste editie van het Denkwerk Festival plaats in de Lindenberg. Een avond vol lezingen, gesprekken, theater, gedachte-experimenten, film, muziek en een pubquiz. We gingen langs om ons te laten inspireren door de filosofen, theologen en religiewetenschappers van de Radboud Universiteit over alledaagse én grote thema’s.

100-jarig jubileum

Het Denkwerk Festival werd voor het eerst georganiseerd als viering van het 100-jarige jubileum van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. In deze faculteit leren studenten reflecteren over wijsgerige en levensbeschouwelijke vraagstukken.

“We leiden studenten op tot kritische en geëngageerde academici, die met een bewuste visie op wetenschap en maatschappij verantwoordelijke posities in de samenleving kunnen innemen,” wordt op de website vermeld.

De wereld is complex, vinden de organisatoren van Denkwerk Festival. Er is veel denkwerk te verzetten. Over ufo’s, vriendschap, duurzaamheid, de dood, dieren, religie en nog veel meer. Zeker nu we net uit een wereldwijde pandemie komen, is het tijd om te reflecteren.

Programma

Het programma bestond uit een breed scala aan gesprekken en lezingen over allerlei onderwerpen, zoals het gesprek met o.a. politica en filosoof Lisa Westerveld over gelijke kansen voor iedereen, of met Denker des Vaderlands en filosoof Paul van Tongeren over zingeven. Religiewetenschapper Justine Bakker sprak over kolonialisme, slavernij en religie, terwijl filosoof Marc Slors het juist had over samen slim worden.

Theoloog Mariecke van den Berg scheen licht op het fenomeen ‘Jesus fatigue’ en ex-koffieman Karl Essers nam ons mee in zijn macrofotografie. Filosoof Nina de Boer ging in gesprek met het publiek over de zin van waanzin en er was ook ruimte voor een pubquiz van Awaz en F.C. Sophia, de enige echte Faculteitsband! Ook waren er diverse culturele intermezzo’s, zoals die van DJ Wouter Veldman of theatermaker Emma Linssen.

Meer Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen

Denkwerk is een festival van Radboud Reflects en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Naast onderwijs en onderzoek besteed de faculteit ruim aandacht aan de verbreding van deskundigheid in maatschappelijke zin. Dat gebeurt onder andere in Radboud Reflects, dat lezingen en debatten organiseert. Of lees meer over de publieksactiviteiten.

 
Voor meer informatie over de Radboud Universiteit, ga naar www.ru.nl.

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...