De Stadsschouwburg & De Vereeniging pakken uit

De Vereeniging is verbouwd, reden voor een feestje! Ook de Stadsschouwburg pakt uit: in december wordt de gevel gesierd door een bijzonder lichtkunstwerk. Als klap op de vuurpijl staan er twee iconische voorstellingen op het podium: Ramses leeft! en ANNIE.

Vier de Vereeniging

Vier De Vereeniging!
Feestelijke housewarming

Zaterdag 30 november, vanaf 14:00 uur

Na een jarenlange renovatie is De Vereeniging klaar voor de toekomst! Alle Nijmegenaren worden uitgenodigd voor een gratis kijkje in het vernieuwde gebouw. Tussen 14.00 en 17.00 uur kun je op muzikale ontdekkingstocht dwars door het pand. De medewerkers staan voor je klaar om meer over de renovatie te vertellen. Ook zijn er demonstraties van theaterlicht en speciale kinderactiviteiten.

Openingsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble
Om 19:45 start het avondprogramma in de foyer met een officiële opening. Daarna brengt het Nederlands Blazers Ensemble in de concertzaal een ode aan Charlie Chaplin, mét filmfragmenten. Voor dit concert is een (gratis) ticket verplicht, die je kunt reserveren via de website. Na afloop is er een afterparty met live muziek.

Afbeeldingsresultaat voor Ramses Leeft! Met het Metropole Orkest vereeniging

Metropole Orkest, Maarten Heijmans, Jenny Arean e.a.: Ramses leeft!
Maandag 2 december, 20:15 - 22:35, De Vereeniging

Tien jaar geleden stierf Nederlands grootste chansonnier Ramses Shaffy. Maar zoals hij zelf zong: We zullen doorgaan! In dit theaterconcert hoor en zie je hoe Ramses het uitgroeide tot icoon en inspiratiebron voor velen. Het wereldberoemde Metropole Orkest laat horen hoe levend zijn werk nog altijd is. 

De bekroonde zanger en acteur Maarten Heijmans, vooral bekend van zijn rol als Ramses in de gelijknamige televisieserie, zingt de mooiste Shaffy-nummers samen met drie andere vocalisten: singer-songwriters Lucas Hamming en Janne Schra, en de legendarische Nederlandse zangeres Jenny Arean. 

Lichtkunstwerk ter ere van de vrijheid

In december is twee weken lang een groots lichtkunstwerk zichtbaar op het gebouw van de Stadsschouwburg. Kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes zijn benieuwd hoe wij anno 2019 vrijheid ervaren. Wat versta jij onder vrijheid? En waar en wanneer ervaar je vrijheid? De kunstenaars luisterden naar persoonlijke ervaringen van allerlei Nijmegenaren, in De Vereeniging, op straat en bij mensen thuis. Al deze verhalen en gesprekken leiden tot handgeschreven teksten en beelden over vrijheid die de gevel van de Stadsschouwburg sieren van 7 t/m 21 december 2019. Een cadeau voor de stad!

ANNIE, de musical
19 t/m 22 december, Stadsschouwburg

Beleef het inspirerende levensverhaal van deze roodharige heldin als stoer meisje van nu! Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug - en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint ze alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan. Wanneer miljardair Oliver Warbucks Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending...

Dit vind je misschien ook leuk