De eerste Sirene Sale van 2020

Maandag 6 januari is weer de eerste maandag van de maand! Dat betekent dat je vanaf 12:00, op het moment dat de sirenes loeien, een kaartje met een fikse korting kan kopen voor een voorstelling bij LUX, de Stadsschouwburg en de Lindenberg.

Pieter Jouke - Gloeiende Plaat

Vr 10 januari | 20.30 uur | Lindenberg

In zijn voorstelling Gloeiende Plaat neemt taalkunstenaar Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Het is verbazingwekkend wat - en vooral: hoeveel - er wel niet omgaat in het hoofd van deze hemelbestormer. Want wat Pieter ook doet, altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen en overpeinzingen in dat overkokende brein. Alsof er nóg een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd, allemaal even talig, interactief, keihard en goudeerlijk.  

Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a. - Tonio

di 21 jan | 20.00 uur | Stadsschouwburg

Wat doet het met je relatie als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? In de voorstelling Tonio staat de zoektocht van de ouders om samen overeind te blijven centraal. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Naar de indrukwekkende bestseller die  A.F.Th. van der Heijden schreef over het verlies van zijn 21-jarige zoon Tonio. 

BackBone & Alida Dors - Or Die Trying

za 11 januari | 20.30 uur | LUX

Or Die Trying is een interdisciplinaire ‘dance chronicle’ van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans (met invloeden uit hiphop en moderne dans), thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Vechtlust wordt op veel verschillende manieren van generatie op generatie overgedragen en dat inspireerde Alida voor het maken van Or Die Trying. Een voorstelling voor dromers en vechters.

Van maandag 6 januari 12.00 uur tot dinsdag 7 januari 12.00 uur koop je een kaartje voor de voorstellingen tegen gereduceerd tarief. Voor de uitvoeringen in de Stadsschouwburg en LUX krijg je 50% korting op de entreeprijs en in de Lindenberg krijg je een kaartje voor € 10,-.

 

Headerfoto: Thierry Schut

Dit vind je misschien ook leuk