Dé biebtips voor november

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten en jezelf of je kind(eren) te ontwikkelen.

1. Sterf Filmfestival: Who dunnit?

Tijdens het Sterf! Filmfestival (10 & 11 november in LUX) is er op zaterdag 11 november ’s avonds ook een programma in Bibliotheek Mariënburg, speciaal voor liefhebbers van true crime podcasts en boeken. De avond begint om 20.00 uur met een bang: namelijk met een lezing van forensisch patholoog dr. Frank van de Goot. Journalist en podcastmaker Lammert de Bruin en schrijver Steffie van den Oord worden geïnterviewd over hun fascinatie met true crime, hun werk en de research die hierbij komt kijken. Lees hier het hele programma.

Boekentip!

De vrouwen van Hendrik de Jong – Steffie van den Oord
Een historische roman die de lezer meeneemt naar het Londen, Amsterdam Gent, Londen en Boston van de laat-19e eeuw. De lezer volgt de gebeurtenissen rondom Hendrik de Jong, een Nederlandse man die er door Scotland Yard van verdacht wordt de seriemoordenaar Jack the Ripper te zijn. Hij weet in allerlei wereldsteden vrouwen aan zich te binden, van wie sommigen vervolgens verdwijnen.

2. Lezing: Schermgebruik van je gamende kind

Schermgebruik en gamen: het is de nummer één hobby van veel kinderen… Maar ook het nummer één opvoedingsprobleem voor veel opvoeders. Koen Schobbers, auteur van 'Mijn Gamende Kind', expert in de gamingindustrie én professioneel gamer, biedt jou als ouder/verzorger praktische handvatten om de relatie met je kind(eren) te versterken, behouden of herstellen. Ook geeft hij tips om een gezonde balans in het schermgebruik te vinden. Deze lezing vindt plaats op dinsdag 14 november van 20.00 tot 21.30 uur, tijdens de Week van de Mediawijsheid. Kaarten á € 7,- / € 9,- zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid.


Boekentip!

Mijn gamende kind: alles wat je als ouder moet weten – Koen Schobbers
In dit boek geeft Koen Schobbers antwoord op de vijftig meest gestelde vragen die opvoeders hem stellen. Zelf had hij veel problemen met zijn moeder toen hij een professionele gamer was. Tegenwoordig concentreert hij zich op opvoeders om ze te helpen om met gamende kinderen om te gaan.

3. Kletskoppenfestival

Op woensdag 15 november 2023 is er een nieuwe editie van het Kletskoppenfestival in Bibliotheek Zwanenveld. Doe mee aan verschillende taalspelletjes, maak een meertalig lied, doe mee aan een quiz en luister naar verhalen in verschillende talen. Kinderen van zes tot twaalf jaar en hun (groot)ouders zijn welkom van 14.30 tot 17.00 uur. Bekijk hier het programma.

Boekentip!

Meester Mark: De grappigste taalfoutjes uit de klas – Mark van der Werf
Een bundel met woorden en tekstjes van kinderen die onbedoeld grappig zijn, omdat de betekenis anders opgevat wordt, of een verrassend, creatief antwoord gegeven wordt, of door de bijzondere spelling ervan.

Dit vind je misschien ook leuk...