Dé biebtips voor januari

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in de schijnwerpers, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten of jezelf te ontwikkelen. Deze maand tipt de bieb een aantal leuke jeugdactiviteiten, met als klap op de vuurpijl de Nationale Voorleesdagen.​

1. Kindercollege over Matisse: schilderen met een schaar

De Franse schilder Henri Matisse maakte schilderijen met heel veel kleur. Hij schilderde mensen, bloemen en dieren. Rianne gaat op donderdag 12 januari om 15.30 uur in Bibliotheek Muntweg aan kinderen over hem vertellen en een mooi verhaal voorlezen. Daarna mogen ze zelf nog een collage maken in de stijl van Matisse. Kinderen kunnen gratis meedoen.

Boekentip!

De rode verfstreken van Henri Matisse: teken- en schilderboek – Ceciel de Bie
Kijk- en doeboek over het leven en werk van de Franse schilder Henri Matisse (1869 – 1954). Met teken- en schilderopdrachten en met foto’s van schilderijen. Voor kinderen vanaf circa 10 jaar.

2. Maak je eigen boekomslag

In deze workshop op zaterdag 21 januari in Bibliotheek De Mariënburg gaan kinderen de omslag van een zelfverzonnen boek maken. Samen met illustrator en boekjesmaker Baukje gaan ze op speurtocht door de bibliotheek om inspiratie op te doen. Daarna verzinnen de kinderen een titel van hun eigen boek en maken ze er een boekomslag bij. Deze workshop is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Een kaartje kost € 3,50 en is hier verkrijgbaar.

Boekentip!

Suzie gaat tekenen – Jaap Robben & Benjamin Leroy
Suzie is aan het schilderen, Eerst schildert ze Hond, daarna is opa aan de beurt. Ze tekent ook op de muur en daar komt haar fantasie tot leven. Als de vogels die Suzie heeft getekend haar potloden afpakken, weet Suzie wel raad. Prentenboek vanaf circa 4 jaar.

3. Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari t/m 4 februari 2023) kunnen peuters en kleuters in de bibliotheek extra vaak genieten van voorleesfeestjes en kindervoorstellingen. Tijdens deze feestweek staat het Prentenboek van het Jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal. Kinderen t/m zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen, ontvangen een gratis vingerpopje van Maximiliaan Modderman. Ook heeft de bieb voor iedereen een leuke zoekplaat, gemaakt door de Nijmeegse illustrator Jelko Arts. Bekijk het hele programma

Boekentip!

De bijzondere beer – Tjibbe Veldkamp
Doordat een beer op de lopende band in de speelgoedfabriek even niet oplet, krijgt hij geen armen. Zo wil vast niemand hem hebben. Hij wordt met de andere afgekeurde knuffels bij het afval gegooid. Maar de bijzondere beer is ervan overtuigd dat hij iemands knuffel kan worden. Prentenboek uit de Prentenboeken Top 10 2023. Vanaf ca. 4 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...