De 3 biebtips van oktober

Wist je dat er in de bieb heel veel toffe activiteiten plaatsvinden voor kinderen en volwassenen? Iedere maand zet de Bibliotheek Gelderland Zuid drie activiteiten in the spotlight, mét bijpassende leestips. Om inspiratie op te doen, te ontspannen, andere mensen te ontmoeten of jezelf te ontwikkelen.

1. Kinderboekenweek

Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema ‘Gi-Ga-Groen’: kinderboeken over de natuur, dieren en het milieu staan centraal. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid viert de Kinderboekenweek uitbundig: met een speciale buttonspaaractie, voorleesfeest, workshops, een gi-ga groen green screen en het Nijmeegs Kinderboekenfeest.

Op zaterdag 15 oktober van 11 tot 12 uur vindt het Gi-Ga-Groene Voorleesfeest plaats in Bibliotheek De Mariënburg, voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen kunnen luisteren naar de mooiste verhalen over dieren en de natuur. Na het voorlezen gaan ze knutselen met bloemen, zand en takjes. De toegang is gratis. Meer informatie over het programma tijdens de Kinderboekenweek en de buttonspaaractie is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

Boekentip!

Supergroen. Helden en schurken van het voedselbos – Thijs Goverde
In dit boek laat de Nijmeegse schrijver Thijs Goverde, die een eigen voedselbos heeft, zien hoe spannend en boeiend de wereld van de planten is. Want wist je dat appelbomen eigenlijk allemaal een soort klonen zijn? En wat de overeenkomst is tussen grassen en croissantjes? Voor wie dit boek gelezen heeft, is een plant nooit meer zomaar een plant!

2. Nijmegen in dialoog: samen thuis 

In Bibliotheek Zwanenveld kun je op vrijdag 28 oktober tussen 14 en 16 uur met elkaar in gesprek over het thema Samen Thuis. Wat betekent het voor jou om thuis te zijn en wat is de rol van anderen in jouw gevoel van thuis? We drinken een kop koffie of thee, luisteren naar elkaar, en doen nieuwe inzichten op. 

Nijmegen in Dialoog zorgt voor ontmoetingen tussen allerlei Nijmegenaren. Deelnemers luisteren naar elkaar, proberen elkaar te begrijpen en respecteren elkaars standpunten. De dialoogbijeenkomsten zijn gratis en worden begeleid door getrainde vrijwilligers. Ze vinden een keer per maand op vrijdagmiddag van 14-16 uur plaats in Bibliotheek Zwanenveld. Met elke keer een ander thema als gespreksonderwerp.

Boekentip!

Eindelijk thuis – Susan Mallery
Het leven van een geadopteerde vrouw staat op zijn kop als op een dag haar biologische ouders in haar kookwinkel opduiken.

3. Night at the library, de Halloweeneditie

Ben jij niet bang uitgevallen? Kom dan op zaterdag 29 oktober samen met je kind, kleinkind, nichtje of buurjongen een nachtje slapen in de bieb in Beuningen! Voordat je in je tentje kruipt, is er van alles te doen in alle hoeken en gaten van de bibliotheek. Je kunt luisteren naar spannende verhalen, experimenteren met digitaal spelmateriaal, er is een speurtocht en natuurlijk ontbreekt het kussengevecht niet!

Trek je engste Halloween-kostuum aan en laat je schminken in de bieb. Diegene met het engste kostuum, wint een prijs! Kinderen en ouders/begeleiders mogen aan alles meedoen, maar gewoon de hele nacht boeken lezen mag natuurlijk ook.

Boekentip!

Gruwelijk grappige griezelverhalen – Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel
Schrijversgenootschap De Lachende Zaag (Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel) verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van de Lachende Zaag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...