Wat te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 juli

Wat is er deze week te doen in de stad? Waar moet je naartoe en wat mag je niet missen? Bekijk hier onze tips!

1. Wild Wijn Fest Wijnproeverij

Voor Wijn Fest The Battle kiezen twee verschillende sommeliers een wijn uit bij het gerecht van een chef. Vervolgens kun je zelf proeven welke wijn-spijs combinatie jij het lekkerst vindt! Je kunt als je meedoet de Wild Wijn Fest tas met de gerechten en twee flessen wijn zondag afhalen in de stad.

De tas is zondag 12 juli af te halen in het centrum van Nijmegen. Wel vooraf even bestellen!

 

2. Het eerste concert sinds lange tijd in De Vereeniging

Vrijdagavond 10 juli klinkt er weer klassieke muziek in De Vereeniging. 350 bezoekers kunnen genieten van het Phion Koperseptet dat stukken speelt van onder meer Kurt Weill, Anton Bruckner en Richard Strauss.

Het Phion Koperseptet speelt vrijdag 10 juli om 20.15 uur in De Vereeniging.

 

3. Vazen van Marieke Noort

In Brakkenstein is een nieuw podium voor kunstenaars: Klein Maar Fijn Podium. Als eerste expo worden daar de vazen monoprints van Marieke Noort getoond. Marieke drukte 107 vazen op papier. Daarvoor gebruikte ze planten als onkruid, snoeiafval en uitgebloeide bloemen. Zo lijkt het boeket omgekeerd naar binnen te groeien.

Vazen is gratis te zien van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur op Kanunnik Mijllinckstraat 1.

 

 

4. Jazz bij Brebl

Brebl organiseert deze maand minstens 5 dagen per week een live concert, dus er is keuze genoeg! Ga bijvoorbeeld donderdag naar de band Sharky. Zij spelen muziek van Snarky Puppy: een mix van jazz, fusion, world en pop.

Sharky speelt donderdag 9 juli om 22.00 uur in Brebl.

 

5. Het Doolhofspel in het Afrika Museum

Deze zomer daagt Willie Wartaal kinderen uit het levensgrote Doolhofspel te spelen in het Afrika Museum. In het doolhof van hooibalen kunnen ze op zoek naar Afrikaanse weetjes en wijsheden. Door opdrachten op te lossen en vragen te beantwoorden kunnen ze een cijfercode kraken.

Het Doolhofspel is wekelijks van woensdag t/m zondag te spelen in het Afrika Museum. Meedoen is gratis bij museumentree.

 

Dit vind je misschien ook leuk: