Wat te doen in Nijmegen - 20 t/m 26 juli

 

Eigenlijk staat het programma voor deze natuurlijk in steen gehouwen: zeven dagen feesten óf vier dagen wandelen. Helaas zit dat er dit jaar niet in, maar er zijn genoeg opties om je week mee te vullen. Wij tippen deze vijf:

1. Abseilen van de Stevenstoren

Staat van de Stevenstoren abseilen al jaren op jouw Vierdaagsefeesten-bucketlist, maar kom je er door overvolle programma’s, katers of een beetje hoogtevrees nooit aan toe? Dan wordt dit jouw jaar. Wie durft kan de hele week genieten van het uitzicht over de stad op 70 meter hoogte.

Abseilen kan t/m 24 juli, wel even vooraf tickets kopen. Lees ook onze 11 tips om toch de Vierdaagse te beleven.

 

2. Bistro Bar Berlin & Bankoh bij Proefdruk

Vanaf deze week kun je dineren in een oude papierfabriek. Tijdens Proefdruk nemen wisselende Nijmeegse restaurants twee weken de bijzondere industriële locatie over. In de enorme fabriekshal van 2.500 m² kunnen ze veilig een grote groep gasten ontvangen. Bistro Bar Berlin & Bankoh bijten het spits af en serveren de lekkerste gerechten van de twee restaurants.

Vanaf dinsdag 21 juli kun je aanschuiven bij Proefdruk.

 

3. Wandelfilm 4daagse bij LUX

Geen lange slierten wandelaars die door de stad trekken, maar er wordt wel over het witte doek gemarcheerd bij LUX. Het filmhuis vertoont vanaf dinsdag vier avonden op rij een film rondom wandelen. Het programma van de Wandelfilm 4daagse loopt uiteen van de loodzware Appalachian Trail tot de ‘Run, Forest, Run!’ uit Forrest Gump.

Film4daagse, dinsdag 21 t/m vrijdag 24 juli in LUX.

 

 

4. Rondleiding Groene hofjes in de Benedenstad

Zelfs rasechte Nijmegenaren kunnen in de Nijmeegse Benedenstad nog nieuwe plekken ontdekken. Het stukje Nijmegen tegen de Waal zit vol met hoekjes en hofjes waar je niet zomaar bij uitkomt. Vrijdag 24 juli geeft stadsgids Gijs Hoogenboom een rondleiding langs een aantal van zulke bijzondere binnenplaatsen.

De rondleiding langs hofjes start vrijdag 24 juli om 14:00 uur bij het Hunnerpark.

5. Bezoek het Landhoofd bij de spoorbrug

We hebben er allemaal wel eens verwonderd naar zitten staren vanuit de trein of vanaf de Waalkade: de gekke torentjes bij de spoorbrug met die ridder erop. Het Landhoofd heet het gebouwwerk officieel en sinds kort kun je de torens zelf bezoeken. Heel interessant, want de torens zijn ontworpen door niemand minder dan Pierre Cuypers. Hij ontwierp ook het Rijksmuseum en het stationsgebouw van Amsterdam. De torens speelden daarnaast een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het Landhoofd is zondag 26 juli te bezoeken, wel vooraf reserveren.

Dit vind je misschien ook leuk: