Wat is er te doen in Nijmegen – 9 t/m 15 mei 2022

Ook deze week is er weer van alles te beleven in Nijmegen. Van kunst, lezingen, botanisch tekenen, tot de uitreiking van een bijzondere onderscheiding. Je vindt het allemaal deze week.

1. LUX eert Frans Timmermans met Being an Idealist Festival

Frans Timmermans krijgt op donderdag 12 mei 2022 de Vrede van Nijmegen Penning uitgereikt vanwege zijn inzet voor vrede en samenwerking in Europa. Ter ere daarvan organiseert LUX in Nijmegen op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei 2022 het kennisfestival Being an Idealist met sprekers en films in samenwerking met Gemeente Nijmegen, Into Nijmegen, Radboud Reflects, Vrede van Nijmegen Penning, Radboud Universiteit en NXP.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats op donderdag 12 mei om 16.00 uur in De Vereeniging. En het Being an Idealist Festival wordt gehouden in het LUX op vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei.

2. Hezelstraatkwartier in het teken van de kunst

In het weekend van 14 & 15 mei staat het Hezelstraatkwartier in het teken van de kunst! Ooit bestemde de gemeente Nijmegen deze wijk tot het ‘Montmartre van Nijmegen’. En nu, Corona lijkt alweer vergeten, is het eindelijk zover, 14 kunstenaars en galeristen openen hun deuren voor het publiek!

Kom het werk van de kunstenaars bewonderen. Het startpunt is Lange Hezelstraat 46.

 

3. Een voorstelling over seks(ualiteit) door dertig jongeren

In Spring Awakening bestormen dertig amateur-acteurs en -dansers tussen de 15 en 27 jaar het podium van de grote zaal in de Lindenberg.

Op zaterdag 14 mei gaat Spring Awakening in première om 20.15 uur bij De Lindenberg. Zondag 15 mei speelt de voorstelling tweemaal, om 16.00 en 20.15 uur.

4. Workshop: garden sketching, botanisch tekenen

Bloeiende bloemen, knoppen die op springen staan, verse plantjes die net hun kop boven de grond steken: de natuur is prachtig! Met een schetsboek, een vergrootglas en een stel potloden gaan we de Botanische tuin in de Hortus van Nijmegen ontdekken.

De workshop vindt plaats op zondag 15 mei van 13.00 - 16.00 uur bij De Lindenberg.

 

5. NYMA makersmarkt

NYMA makersmarkt is Nijmeegs meest originele etalage, met ambacht en design van toffe makers uit de regio! Van keramiek tot multimedia, interieur tot mode, van grafisch ontwerp tot fotografie. Kom struinen, shoppen, snoepen en spelen.

NYMA makersmarkt: zondag 15 mei van 11.00 – 17.00 uur op het NYMA terrein.

 

6. Festival en boottocht door Nijmeegse binnenhaven

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat zich zoal afspeelt op TPN-West en de Nijmeegse binnenhaven? Op het terrein van Planet Awesome aan de Energieweg 102 te Nijmegen (naast ANAC) wordt een waar festivalterrein ingericht met tenten, muziek, een foodtruck en productpresentaties. En…. een podium met presentaties en optredens. Je kunt daar neerstrijken op het terras met een hapje en drankje.

Open Dag TPN West. Zaterdag 14 mei, van 10.00 tot 17.00 uur bij Planet Awesome.

Dit vind je misschien ook leuk...