Wat is er te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 september 2021

Festivals bezoeken, boeklezingen bijwonen, filmpje pakken… Er is weer genoeg te doen in de week van 6 september! We hebben een aantal tips voor je onder een rijtje gezet. Fijne week!

1. Tekenfestival The Big Draw

Van 9 t/m 12 september 2021 zal Nijmegen als vanouds een waar teken paradijs zijn. Er worden activiteiten, workshops en expo’s geprogrammeerd van diverse tekenstijlen. Dit jaar hebben ze de focus op een internationale tekenstijl. The Big Draw Nijmegen - hometown van The Big Draw Gelderland - zet dit jaar manga en anime op de kaart. Vanuit de Manga en Anime Subculture onderzoeksgroep is een rijk programma gevormd. Daarnaast kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken de kunstenaars, inwoners en bezoekers van de stad de thema's van dit jaar: Out of this world en Make the change. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

Van 9 t/m 12 september Tekenfestival The Big Draw in het centrum van Nijmegen.

2. Party Latino Style: Fiesta Macumba

Na anderhalf jaar eindelijk terug in Doornroosje Poppodium: Fiesta Macumba. Fiesta Macumba maakt al jaren door heel Nederland het nachtleven onveilig met het inmiddels bekende recept: dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina, van toen en nu. De Fiesta Macumba Soundsystem & friends bombarderen de dansvloer met een molotovcocktail van exotische geluiden: reggaeton, cumbia, salsa, merengue, bachata, dancehall, latin hiphop. Alles wordt in de blender gegooid met een dampende dansvloer als resultaat!

Vrijdag 10 september om 23.00 uur in Doornroosje Poppodium. Tickets kosten 16 euro.

 

3. Gebroerders van Lymborch Festival

In Museum Het Valkhof zijn er verdiepende lezingen over het leven en werk van de Gebroeders Van Lymborchs. Kinderen genieten er van adembenemend poppentheater voor jong en oud en twee verhalenvertellers geven de middeleeuwen een spannende draai. En uiteraard kun je het Gebroeders van Lymborch Huis bezoeken met speciale rondleidingen en een nieuwe expositie.

Beleef de middeleeuwen! Kom ze proeven, voelen, zien en horen in het Museum Het Valkhof op 11 & 12 september van 11.00 tot 17.00 uur. 

4. Oddstream Book club, The Disconnect

In de Oddstream Book Club lezen ze boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie. In deze reeks doet de club een ‘deep dive’ in het internet met maar liefst drie boeken! Lees ze alledrie mee, of schuif aan bij de bespreking die je het meeste aanspreekt. Het tweede boek dat ze gaan bespreken is de essaybundel The Disconnect: A Personal Journey Through the Internet (2021) van Roisin Kiberd. Oddstream art & technology is onderdeel van Lindenberg Cultuurhuis.

Lees je mee? De boekbespreking vindt plaats in Studio Oddstream op maandag 6 september om 20.00 uur. Meld je aan via info@oddstream.nl  

5. Bekijk De Apenprins in LUX Nijmegen

De ApenPrins is een grappige en intelligente film voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl in LUX Nijmegen. ‘Tom is als baby te vondeling gelegd en groeit op bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos bij een prachtige, vreemde stad, waar iedereen gelooft dat zij de enige bewoners op aarde zijn. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand.

Woensdag 8 september om 15.00 uur in LUX Nijmegen. Tickets kosten 10 euro.

Misschien vind je dit ook leuk: