Wat is er te doen in Nijmegen - 6 t/m 12 november 2023

Nu de wintertijd is ingegaan en we willen voorkomen dat je de hele winter binnen zit, hebben we opnieuw een aantal tips voor je verzameld! Wil je lekker dansen, ontzettend hard lachen of de strijd aangaan? Je kunt het allemaal beleven in Nijmegen!

1. José James

De zanger en muzikant José James maakt een eigentijdse mix van jazz, hiphop, r&b en soul. Deze tour staat in het teken van het eerder dit jaar verschenen album ‘On & On’, waarin de zanger een ode brengt aan de muziek van Erykah Badu. Naast materiaal van ‘On & On’ zal José James ook zijn eigen werk ten gehore brengen in Doornroosje. 

Dinsdag 7 november 2023 om 20.15 uur | Doornroosje Poppodium

2. Pubquiz

Elke eerste maandag van de maand organiseren ze bij De Industrie een pubquiz. Je kan een team samenstellen van maximaal 5 personen en hiermee de strijd aangaan tegen de andere teams. Ze hebben hiervoor een mooie deal. Een hoofdgerecht en deelname aan de pubquiz voor €20,-. 

Maandag 6 november 2023 om 20.00 tot 23.00 uur | De Industrie

 

3. Improvisatietheater

Twee Nijmeegse groepen voor de prijs van 1! Collectief XX voor de pauze, TAS speelt na de pauze. Improvisatietheater van de bovenste plank, altijd verrassend, vaak grappig, soms ontroerend, dan weer absurd, dan weer bloedserieus. 

Vrijdag 10 november 2023 om 20.15 tot 22.30 uur | De Lindenberg

4. Sterf! Filmfestival – Het Laatste Avondmaal

Het Sterf! Filmfestival: Stel dat je wist dat deze maaltijd je allerlaatste op deze aarde zou zijn. Hoe zou jij het leven dan willen vieren? Wat zou je dan nog willen zeggen? Hoe wil jij gezien en herinnerd worden? Op 10 november sta je stil bij herinneringen en proost iedereen, tijdens een heerlijk driegangen diner, op het leven! Neem samen plaats met de mensen met wie je het leven wil vieren of vind nieuwe verbindingen met vreemden. 

Vrijdag 10 november 2023 om 17.30 uur | LUX Nijmegen

 

5. Workshop 'Schoonmaakmiddelen maken. Natuurlijk!'

Ga de strijd aan met de plastic flessen in je keukenkastje! Op donderdag 9 november kun je in Thiemeloods in Nijmegen weer meedoen aan de workshop ‘Schoonmaakmiddelen maken. Natuurlijk!’. Tijdens de inspirerende workshop van Anke van Dijk van climatechain leer je hoe je zelf schoonmaakmiddelen maakt en welke natuurlijke ingrediënten je daarvoor nodig hebt. Dat bespaart je geld, is leuk om te doen én is goed voor het milieu.

Donderdag 9 november 2023 om 20.00 tot 22.00 uur | Thiemeloods

Dit vind je misschien ook leuk...