Wat is er te doen in Nijmegen - 5 t/m 11 februari 2024

In de week van 5 t/m 11 februari 2024 is er weer genoeg te doen in Nijmegen. Benieuwd naar onze tips? Lees snel verder!

1. Nabil, Nee, precies daarom

Nee, precies daarom zit weer vol met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties, typetjes en blinde vlekken. Nabil vraagt zich af of we zo langzamerhand niet een beetje zijn uitgepraat. Zijn we niet over onze piek heen? Alles is inmiddels wel een beetje uitgevonden, gezegd en gedaan. Nee, precies daarom.

Donderdag 8 februari 2024 om 20.00 tot 21.00 uur | De Lindenberg

2. 7 Layers Sessions

Na een prachtige editie in Doornroosje in maart 2023 en een opnieuw volledig uitverkochte festival-editie in Paradiso komt 7 Layers Sessions terug naar Nijmegen. Tijdens deze intieme avond presenteert 7 Layers drie talentvolle singer-songwriters. 

Maandag 5 februari 2024 om 19.30 uur | Doornroosje 

 

3. Laura van Dolron

In De Uitnodiging nodigt Laura van Dolron, met het door haar zelf gecreëerde genre stand-up philosophy, het publiek uit om dieper te kijken naar wat er werkelijk toe doet in het leven. Zoals bij elk van haar voorstellingen gebruikt Laura zichzelf ook voor deze voorstelling als menselijk laboratorium. Genadeloos openhartig en nieuwsgierig onderzoekt ze de wereld via zichzelf en zichzelf via de wereld. 

Woensdag 7 februari 2024 om 20.30 uur | LUX Nijmegen

4. Workshop experimenteren met ecoline en fotopapier

Zaterdag 10 februari 2023 geeft Renée Rokers in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop Encaustic. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met ecoline en fotopapier. Er zal geen kaart hetzelfde worden. Nadat je de verschillende technieken hebt toegepast ga je aan de slag op een A4 vel fotopapier. Sommige werkstukken kunnen meteen mee naar huis. Andere moeten nog even drogen en kunnen dan op een andere dag opgehaald worden. De kosten voor de workshop zijn 20 euro per persoon, inclusief materialen en consumptie.

Zaterdag 10 februari 2024 om 11.00 tot 13.30 uur | Creatief Centrum Nijmegen-Zuid

 

5. Shane van Neerden

Een verfijnd, toegankelijk en gevarieerd theatraal concert, waar een nieuw werk van Rick van Veldhuizen het hart van het programma vormt. Het stuk, een compositieopdracht van Shane van Neerden, is geschreven voor twee piano’s: een traditionele concertvleugel en een buffetpiano in een helemaal nieuw ontwikkelde, reine stemming. Beeld- en tekstprojecties en gesproken tekst leiden de luisteraar als een lantaarn door muziek van Van Veldhuizen, Debussy, Skrjabin en Ives. Koop je tickets hier

Zondag 11 februari 2024 om 15.00 tot 16.10 uur | Concertgebouw De Vereeniging

Dit vind je misschien ook leuk...