Wat is er te doen in Nijmegen - 31 augustus - 6 september

Hopelijk heb je nog wat lege plekken in je agenda deze week, want er is weer genoeg te doen in Nijmegen. Ga kunst kijken, bekijk de nieuwste stadstuin of pak een concertje! Dit zijn onze 5 tips:

1. Jazzconcert door het Benjamin Herman Trio

Tijd om weer eens een concert mee te pakken? Een van de bekendste jazzmuzikanten en saxofonisten van Nederland speelt woensdag in Nijmegen: Benjamin Herman. In Brebl staat hij met zijn vaste trio voor een show met tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

Benjamin Herman Trio speelt woendag 2 september in Brebl.

2. Ontdek het Binnenste Buitenland

Normaalgesproken zouden we niet snel tippen om je wandelschoenen aan te trekken naar Museum Het Valkhof, maar voor de tentoonstelling Binnenste Buitenland komen ze toch echt goed van pas. In de tentoonstelling bekijk je landschapsschilderijen die in de omgeving van Nijmegen zijn gemaakt. Vervolgens brengt een wandeling van 9 kilometer je langs de uitkijkpunten waar 19-eeuwse kunstenaars zich op hebben gebaseerd. Vergeet ze dus niet, die stevige stappers.

De tentoonstelling Binnenste Buitenland is nog t/m 1 november te zien in Museum het Valkhof.

 

3. Huub van der Lubbe in het Openluchttheater

In het Openluchttheater, mooi middenin het groen van het Goffertpark, is woensdag een optreden van De Dijk-zanger Huub van der Lubbe. Hij zingt nummers uit zijn solo-repertoire, maar met een beetje geluk komt er ook een hit van De Dijk voorbij. 

Huub van der Lubbe speelt woensdag 2 september in het Openluchttheater.

4. Radboud Reflects lezing over complotdenken

De aarde is plat, 5G draagt bij aan het coronavirus en klimaatverandering bestaat niet. Er doen allerlei complottheorieën de ronde. Tijdens de Radboud Reflects lezing van filosoof Harmen Ghijsen en veiligheidsdeskundige Jelle van Buuren geven ze een antwoord op de vraag: Wat gaat er mis bij complotdenkers? En: wat zegt de groei van complottheorieën over de samenleving?

Radboud Reflects 'Complotdenken: niet onredelijk?' is vrijdag 4 september in De Lindenberg.

 

5. Opening stadstuin de Groene Schakel

Njimegen is weer een stadstuin rijker! Zaterdag wordt stadstuin de Groene Schakel in Grootstal feestelijk geopend. In de stadstuin zit ook een grote moestuin waar buurtbewoners samen groente en fruit kunnen groeien. De oogst van de moestuin wordt gebruikt in het buurtrestaurant. 

Stadstuin de Groene Schakel wordt zaterdag 5 september geopend.