Wat is er te doen in Nijmegen - 29 t/m 4 februari 2024

Van speelse voorstellingen en bijzondere lezingen, tot feestjes diep in de nacht. Deze week zijn er weer vijf verschillende activiteiten voor jullie uitgekozen. Voor ieder wat wils. Fijne week!

1. Raymi Sambo Maakt

In Gendermonologen ontmoet je vijf jonge mensen die niet in het binaire genderplaatje vallen. In zang, dans en tekst vertellen ze over hoe ze hun plek vinden en wat daarbij komt kijken: labels, verwachtingen, openbare toiletten en de allereerste liefde als je ‘nieuwe’ ik.

Donderdag 1 februari 2024 om 20.30 uur | LUX Nijmegen

2. Subcultuur

Op vrijdag 2 februari blaast de Subcultuur familie alweer 11 vapes uit. Dit vieren ze zoals altijd groots met een een aantal klinkende namen uit de nachtscene. Bovenaan de poster prijkt de naam van Perel. De Duits/Amerikaanse underground diva stond al eerder op de main van Het Nest en keert terug voor een diepe stuwende dj set.

Vrijdag 2 februari 2024 om 23.00 uur | Doornroosje Poppodium

 

3. Lloyds Company, Sribi Switi (4+)

Sribi Switi (Surinaams voor ‘slaap lekker’) is een speelse voorstelling, geïnspireerd op bekende Surinaamse en Nederlandse verhalen en liedjes voor kinderen. In een speelse droomwereld nemen twee hiphopdansers en een beatboxer je mee op een nachtelijke reis naar het land van verbeelding. Hier zijn Anansi de spin en Myra de mier op zoek naar de grote wijze kruisspin. Daarbij komen zij in een aangename wereld waarin niets is wat het lijkt en waar dromen werkelijkheid worden.

Zondag 4 februari 2023 om 15.00 tot 15.45 uur | De Lindenberg

4. Terugkomen uit onbekend

Hoe groei je op nadat je leven in oorlog begint? Channah Koppel-de Vries, geboren in 1943, vertelt het verhaal van haar familie en hoe haar ouders vlak na de bevrijding om het leven kwamen. Kom luisteren naar het indrukwekkende verhaal van Holocaustoverlevende Channah Koppel-de Vries. 

Maandag 29 januari 2024 om 20.00 tot 21.30 uur | LUX Nijmegen

 

5. Pop-up restaurant

Ook in de winter kan je bij Kiemkracht64 rechtstreeks van het land eten! De avond van donderdag 1 februari staat in het teken van warme bouillon, ingekuilde groenten en mispel uit het voedselbos. Tijdens het pop-up restaurant wordt het aardehuis weer omgetoverd tot een gezellig restaurant.

Donderdag 1 februari 2024 om 18.00 tot 21.30 uur | Kiemkracht64

Dit vind je misschien ook leuk...