Wat is er te doen in Nijmegen – 28 februari t/m 6 maart 2022

Eindelijk kan het (deels) weer; carnaval is in Nijmegen in volle gang. Mocht je trek hebben in iets anders dan dit knotsgekke feestje? Wij hebben weer vijf tips voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. Voorstelling - The School of Life

Voor één avond wordt het theater omgetoverd tot school. Terug in de schoolbanken onderzoek je welke verwachtingen je van het leven hebt en waar ze vandaan komen. Je leert over de ideeën van grote denkers uit het verleden en heden en komt erachter wat je hier nu mee kan. Want het meeste dat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter.

The School of Life: dinsdag 1 maart 2022 om 20:00 uur in de Stadsschouwburg Nijmegen.

2. The Wednesday Quiz

Kom gezellig naar de Thiemeloods en test je kennis onder het genot van een drankje tijdens de leukste Engelstalige pubquiz van Nijmegen.

The Wednesday Quiz vindt ieder woensdag t/m 21 juli 2022 plaats in de Thiemeloods vanaf 20:00 uur. Wil je liever online meedoen dan kan dat via de livestream.

 

3. Toneelgroep Oostpool & Charli Chung | Edward II - The Gay King

Edward is jong en levenslustig. Zijn kroning betekent het begin van een nieuw tijdperk. Het is tijd voor liefde! Passie! Feest! Vrede! Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem zijn leven lang onthouden is.

De voorstelling is te zien in LUX Nijmegen op dinsdag 1 maart 2022 om 20:00 uur.

4. Sherlock Detective Game Nijmegen

De stad is in rep en roer en de omwonenden verkeren in shock. Wie heeft deze brute moord op zijn geweten? De dader is spoorloos verdwenen en het rechercheteam tast in het duister. Hoog tijd om een detectiveteam met een onberispelijke reputatie in de arm te nemen… zijn jullie klaar?!

Je kunt het interactieve spel dagelijks spelen in de binnenstad van Nijmegen tussen 9:00 en 21:00 uur.

 

5. Moggûh! (6+)

Hoe klinkt lekker eten? Hoe klinkt het als je boos bent? Hoe klinkt verdrietig? Hoe klinkt verveling? Hoe zing je geluk? Allemaal zaken die aan de orde komen tijdens de voorstelling Moggûh! voor kinderen van de leeftijd 6 tot en met 9 jaar.

De voorstelling Moggûh! is te zien in Concertgebouw De Vereeniging op zondag 6 maart om 11:00 uur.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...