Wat is er te doen in Nijmegen - 25 t/m 31 oktober 2021

Heb jij nog geen plannen voor de herfstvakantie? Geen zorgen! Er is genoeg te doen in Nijmegen tijdens de vakantie. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Sprookjesfestival

Laat je betoveren door het Sprookjesfestival! Van 23 tot en met 31 oktober vind je, in vele hoeken en gaten, sprookjes in allerlei gedaantes. In de straten, theaters, winkels, bossen en parken van Nijmegen is er heel veel te zien en te beleven voor groot, maar vooral voor klein. In het teken van ‘De sprookjes van 1001 nacht’ worden er honderden activiteiten op circa 40 verschillende locaties georganiseerd. Er is genoeg te ontdekken in het centrum van Nijmegen! 

Het Sprookjesfestival vindt plaats van 23 t/m 31 oktober in Nijmegen en Arnhem. Op locaties zoals de Stadsschouwburg, De Lindenberg, Museum Het Valkhof en op nog veel meer plekken is er van alles te doen. Bekijk het programma op de website.

2. Outside Escape Nijmegen

Zin in wat actie? Neem samen met je vrienden of familie deel aan een Outside Escape. In plaats in een escaperoom opgesloten te zitten met je team, vindt deze escape buiten plaats in de vorm van een stadswandeling. Stap in een spannend verhaal vol raadsels, tijdens dat je de mooiste plekken van de stad leert kennen!

De Outside Escape begint bij het Kronenburgerpark en kan gespeeld worden met één of meerdere teams van twee tot vier personen. Je kunt op ieder moment beginnen, reserveren is niet nodig. Bekijk de website voor meer informatie.

 

3. Tentoonstelling ‘MIJN geZICHT’

Kom meer te weten over hoe het leven is als slechtziende. Tijdens de tentoonstelling MIJN geZICHT bij muZIEum bewonder en beluister je twintig portretten en verhalen van slechtzienden. In deze serie worden dubbelportretten weergeven met het gewone portret en een portret hoe de slechtzienden zichzelf zien. Hoe bijzonder is dat? 

De tentoonstelling is te dagelijks te zien t/m 7 oktober 2022 van 09:30 tut 17:00 uur in muZIEum.

4. The Wednesday Quiz 2021

Wil jij laten zien hoeveel kennis jij hebt over onderwerpen zoals Current Affairs, Entertainment en History & Geography? Doe mee aan de Engelstalige pubquiz: The Wednesday Quiz 2021! Tijdens de quiz kun jij je kennis testen door 40 pittige vragen te beantwoorden, verdeeld over vijf ronden. Er zijn geen beperkingen wat betreft de grootte van je team, dus alleen meedoen mag ook! Durf jij het aan?

De pubquiz wordt wekelijks georganiseerd op woensdag. Deze editie van de pubquiz vindt plaats op 27 oktober om 20:30 in de Thiemeloods.

 

5. Cabarestafette 

Tijdens de Cabarestafette betreden drie nieuwe talenten het podium om jou een avond te laten lachen, gieren en brullen! De deelnemers van de voorstelling zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals en zij krijgen tijdens de Cabarestafette de kans om voor een groot publiek te spelen. Dit is dus de perfecte avond om aanstormend talent te ontdekken en bewonderen!

De voorstelling vindt plaats op 29 oktober om 20:00 uur in de Stadsschouwburg. Tickets bestel je via deze link.

 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: