Wat is er te doen in Nijmegen - 24 t/m 30 augustus

Zoals elke week zochten we weer de 5 leukste dingen uit om te doen deze week! Wat ga jij doen? Naar de openluchtbioscoop, een dikke vette borrelplank scoren of eindelijk weer eens een festival pakken? We zijn benieuwd! Laat het ons zien op Instagram door ons te taggen met @intonijmegen of #intonijmegen.

 

1. Openluchtfilms bij LUX

LUX sluit de zomer af met 5 gratis openluchtfilmvertoningen op het Mariënburgplein. Vanaf dinsdag draait er elke avond om 21:00 uur een muzikale film op het grote buitenscherm. Ga je voor La La Land, Amazing Grace, Rocketman, Beats of Bohemian Rhapsody?

Het LUX openluchtfilmtheater is geopend van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus.

2. Mout Bierfestival

Eindelijk een festival dat wél door kan gaan! Bij Mout Bierfestival proost je dit weekend met lekkere speciaalbiertjes. Het Julianapark wordt omgetoverd tot festivalterrein met livemuziek, foodtrucks en heel veel creaties van brouwers uit binnen- en buitenland.

Mout Bierfestival strijkt van 28 t/m 30 augustus neer in het Julianapark.

 

3. Ontdek de Rembrandts van de Middeleeuwen

De Gebroeders van Lymborch ken je als Nijmegenaar gegarandeerd bij naam. Maar wat deden ze eigenlijk? Ze waren ‘Meesters in de marge’, zoals je kunt zien in de gelijknamige expo bij het Gebroeders van Lymborch Huis. Ze schilderden in de Middeleeuwen supergedetailleerde miniaturen in boeken. Een aantal pagina’s met zulke bijzondere kleine kunstwerkjes zijn vanaf zondag 30 augustus te zien op Burchtstraat 63, bovenop de nog bestaande middeleeuwse kelders van het familieatelier!

'Meesters in de marge' is te zien vanaf zondag 30 augustus bij het Gebroeders van Lymborch Huis.

 

4. Borrelen bij Holt

Er is weer een nieuwe hotspot geopend: Holt. De zaak die is especialiseerd in borrelplanken vind je op de hoek van de Houtstraat en de Lange Hezelstraat. De verf is nog maar nét droog en ze zitten in de testfase, dus als je deze week gaat ben je gegarandeerd de eerste in je vriendengroep die het plekje ontdekt.

Holt is geopend van woensdag t/m maandag.

 

5. Cineconcerten van Niels Duffhues

Niels Duffhues is filmmaker én musicus. Tijdens zijn cineconcerten komen zijn twee disciplines samen. Hij speelt met gitaar en harmonium live de soundtrack bij zijn korte films. Zijn stijl is duister, melancholisch, hypnotiserend en onderhuids, dus bereid je voor op een intense audiovisuele beleving.

De cineconcerten zijn op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus, de expo bij Expo Bart is het hele weekend nog te zien.

 

Dit vind je misschien ook leuk: