Wat is er te doen in Nijmegen - 23 t/m 29 augustus 2021

Zoals elke week zochten we weer de 5 leukste dingen uit om te doen deze week! Wat ga jij doen? Naar de Summer Vibes Filmquiz, een expositie bezoeken of genieten van het laatste zomerconcert in de St. Stevenstoren? We zijn benieuwd!

1. Zomerexpositie in galerie Zeven Zomers

Deze zomer kun je de zomerexpositie van galerie Zeven Zomers in de Marikenstraat bekijken. De expositie toont een bijzondere collectie kunstwerken. 'All summer long...' Eigenaar Eelko van Iersel is er wederom in geslaagd om de kunstwerken van de 14 exposanten bij elkaar te brengen, zodat er cohesie ontstaat. De kunstwerken gaan een dialoog aan met elkaar én met jou, ‘de toeschouwer, de kunstliefhebber’. We tonen jou: natural art, papierkunst, bronzen beelden, schilderijen en glaskunst.

Bezoek de kunstgalerie: Marikenstraat 50. Geopend van woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur. Andere dagen zijn op afspraak geopend. Benieuwd naar de expositie? Ga naar zevenzomers.nl voor meer informatie.

2. Summer Vibes Filmquiz

De zomer is op zijn hoogtepunt. Zweten aan het zwembad, zwemmen in de zee en filmquizzen in LUX! Knock-out Quiz heeft zich gestort op zomerfilms en heeft daar 70 uitdagende vragen bij bedacht. Samen presenteren ze de Summer Vibes Filmquiz. Koop een ticket en verzeker je plek in de zaal.

Summer Vibes Filmquiz in Lux Nijmegen én online. Maandag 23 augustus om 20.00 uur. Teams: maximaal 4 personen.

 

3. Bekijk ‘Dropje’ met de kids in LUX Nijmegen

Het is geen jongen, het is geen meisje, het is geen knuffel…..het is gewoon Dropje! Dropje woont in 'De Alleswinkel'; een winkel waar je álles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Doordat Dropje zo nieuwsgierig is, beleeft hij elke keer bijzondere dingen met de kinderen die langskomen. Leuk op tv, maar nog veel leuker om samen met kinderen in een bioscoopzaal te zien.

Woensdag 25 augustus om 13.00 uur in LUX Nijmegen, tickets kosten 9 euro.

4. The Big Draw Expositie ‘Gimpse’

Laatste week én kans om de expositie The Big Draw ‘Gimpse’ in het Papengas te bezichtigen. De expo is een inkijkje in het internationale ‘Manga en Anime Subculture’ project van de Big Draw Nijmegen/Gelderland. Alle kunstenaars zijn stuk voor stuk professionals die vrijelijk de grenzen van de kunst overschrijden en hun eigen wereldbeelden creëren met fictieve, intuïtieve ideeën en grenzeloze verbeeldingskracht. 

De expositie is nog te bezoeken t/m woensdag 25 augustus in het Papengas.

 

5. Carillon zomerconcert

Het laatste zomerconcert waarin de stad gevuld wordt met prachtige klanken van het carillon van de St. Stevenstoren! Met deze donderdag: Henk Veldman.

Donderdag 26 augustus: Henk Veldman van 19.30 – 20.30 uur. Tip: de beste luisterplaatsen zijn; Korenmarkt, Grote Markt, Ganzenheuvel en St. Stevenskerkhof.

Dit vind je misschien ook leuk: