Wat is er te doen in Nijmegen – 21 t/m 27 maart 2022

Wat ga jij doen deze week? Wat dacht je van een masterclass poëzie volgen, lekker dansen tijdens een concert of je laten meevoeren in een verhaal tijdens een lezing of voorstelling. Er is van alles te doen en beleven!

1. The Rumjacks

Opgegroeid met Schotse en Ierse muziek van hun ouders en later beïnvloed door punk en rock: The Rumjacks. De vijf logeslagen Australiërs laten chaos achter op alle plekken waar ze komen. Iedere show veranderd in een intiem Iers feestje.

The Rumjacks zijn te zien bij Doornroosje op zaterdag 26 maart om 20.15 uur.

2. Lezing Sietske van der Veen - Nieuwe kansen voor Joodse Nederlanders

Hoe verging het de Joodse tijdgenoten van Jozef Israëls en hun nakomelingen? Historicus Sietske van der Veen, promovendus bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Cultuur, geeft daar antwoord op in zijn lezing over de nieuwe kansen voor Joodse Nederlanders in de negentiende en vroege twintigste eeuw.

Lezing - Nieuwe kansen voor Joodse Nederlanders: dinsdag 22 maart van 19.30 – 20.30 uur bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

 

3. Masterclass: poëzie

In deze avondvullende actieve Masterclass die Stadsdichter Heidi Koren verzorgt, maak je uitgebreid kennis met diverse poëzie, van anderen én van jezelf!

Masterclass: poëzie: op woensdag 23 maart van 19.00 – 22.00 uur bij De Lindenberg.

4. De Dansers, VIER (4+)

In VIER maken drie performers een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; en van zomerse vrijheid naar herfstige nostalgie.

De Dansers, VIER (4+) is te zien op zondag 27 maart van 15.00 – 15.45 uur bij De Lindenberg.

 

5. A Clockwork Orange

Tall Tales Company neemt je mee op een fascinerende reis vol circus, geweld en klassieke muziek. De voorstelling A Clockwork Orange is een circusbewerking geïnspireerd op de gelijknamige cultklassieker van Anthony Burgess. Precies vijftig jaar na het verschijnen van de film brengen zes circusartiesten dit verhaal tot leven.

A Clockwork Orange is te zien op zondag 27 maart om 16.00 uur bij Stadsschouwburg Nijmegen.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...