Wat is er te doen in Nijmegen - 18 t/m 24 oktober 2021

Nog op zoek naar plannen voor deze week? Geniet van een voorstelling van Henk Poort of breng bezoek audiovisueel kunstfestival Schemerlicht. Wij hebben een aantal weektips voor jou op een rijtje gezet!

1. Schemerlicht 

Kom naar de 1e editie van Schemerlicht; een innovatief licht- en geluidskunst evenement voor alle leeftijden. Elke avond tussen 19:00 en 00:00 uur transformeert de Botanische tuin van Hortus Nijmegen in een audiovisueel sprookje waar je de natuur op een unieke manier ervaart.

Schemerlicht vindt dagelijks plaats t/m 24 oktober om 19:00 uur bij Hortus Nijmegen.

2. Maaike Outboter 

Misschien ken je Maaike Outboter nog wel van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland waar ze een verpletterende indruk achterliet met haar nummer Dat Ik Je Mis. Maaike’s muziek kun je bijna als poëtisch omschrijven, toch ziet zij zichzelf meer als onderzoeker van haar emoties en gevoelens, waar zij dan een liedje over schrijft. 22 oktober kun je haar horen in Doornroosje met haar nieuwe werk!

Het concert vindt plaats op 22 oktober om 20:15 uur in Doornroosje.

3. Cinekid – Opblijffilm: Minoes (8+)  

Het leukste filmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar is terug! In het teken van het Cinekid filmfestival speelt LUX Nijmegen de mooiste films en series voor kinderen, ouders en grootouders. Zo ook de klassieker Minoes. Journalist Tibbe staat op het punt om ontslagen te worden, maar de hoofdredactrice geeft hem nog een kans. Dan maakt hij kennis met het raadselachtige vrouwtje Minoes, die naar eigen zeggen vroeger een kat is geweest. Hoe zal dit aflopen? 

De film draait op 24 oktober en 26 oktober om 19:00 uur in LUX Nijmegen.

4. Tentoonstelling 'Horizon: Moonshot part one'

Breng een bezoekje aan tentoonstelling Horizon, de eerste tentoonstelling van de vijfdelige reeks naar aanleiding van de eerste ‘foto’ van een zwart gat. De thema’s van de tentoonstellingen Horizon, Space, Wave, Time en Black Hole bieden een andere kijk op het onderzoek naar ruimte, tijd grenzen en de vraag hoe ver onze waarneming rijkt. Ontdek meer over de lijn die de aarde van de hemel lijkt te scheiden; de horizon.

De tentoonstelling is te bezoeken in Museum het Valkhof t/m 2 januari 2022 van 11:00 tot 17:00 uur. Op maandag gesloten.

 

5. Henk Poort en de Helden 

Na zijn deelname aan het tv-programma Beste Zangers kan niemand meer om Henk Poort heen. Daarom is hij terug in het theater met zijn voorstelling Henk Poort en de Helden! Tijdens de voorstelling ontmoet je de voorbeelden en inspiratiebronnen van Henk Poort. Geniet van deze persoonlijke solo met de mooiste songs uit de opera, musical en het Nederlandse repertoire.

De voorstelling vindt plaats 23 oktober om 20:00 uur in Stadsschouwburg Nijmegen.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: