Wat is er te doen in Nijmegen – 18 t/m 24 april 2022

Met het paasbrood en de gekleurde (chocolade)eitjes achter de kiezen, gaan we een nieuwe week tegemoet. Het weer wordt zonnig en ook de activiteiten die we voor je hebben verzameld, stralen ieder op hun eigen manier.

1. Science Café > Slaap: geen ver-van-je-bed-show

Stel je voor: je probeert het fenomeen ‘slapen’ uit te leggen aan een buitenaards wezen dat hier niet bekend mee is. “Iedere nacht doen we ongeveer 7 of 8 uur lang alsof we dood zijn, en dat voelt goed”; dat klinkt best gek, toch? Twee vooraanstaande slaaponderzoekers bespreken in het Science Café Nijmegen de wetenschap en recent onderzoek over slaap.

Kom naar Science Café > Slaap: geen ver-van-je-bed-show op dinsdag 19 april om 20.00 uur bij de Ierse pub The Shamrock.

2. De Speld Theater

Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Met een wervelende theatershow. Verwacht een confettikanon aan satirische scenes, dilemma’s waarvan je nooit dacht dat ze bestonden en hilarische nieuwsflitsen.

De Speld Theater: dinsdag 19 april van 20.00 – 21.30 uur in de Stadsschouwburg Nijmegen.

 

3. SHIFFT & DOX: Krave

Een intense honger naar samenzijn, dát is de (dans)voorstelling Krave. Zeven jonge dansers ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Een dwingende maatschappij die altijd maar vraagt om meer.

De (dans)voorstelling Krave start op vrijdag 22 april om 20.00 uur bij LUX Nijmegen.

4. Fotowandeling: Details van de stad

Deze fotowandeling gaat over het fotograferen van de details van de stad. De opdracht wordt om overzichtsfoto’s te vermijden tot het laatste moment! Onderweg neem je de tijd om om de hoek te kijken, te stoppen bij die ene mooi gekleurde bloem of dat fantastische oude muurtje.

Wil je meedoen met de fotowandeling? Kom dan op donderdag 21 april naar Museum het Valkhof. De groep verzamelt zich bij de trappen voor het museum om 9.30 uur.

 

5. Tessa Zoutendijk & Nikki Rasing: Peuterpret (2-4)

Nikki Rasing en violiste Tessa Zoutendijk verleiden samen de allerkleinsten tot luisteren en meedoen in een wereld vol beeld, dans en geluid. Het ene kindje zit met open mond op schoot, terwijl een ander vooraan staat; het kan en mag allemaal. Want ieder kind is weer anders, en iedere Peuterpret ook!

Peuterpret (2-4): zondag 24 april van 11.00 – 11.40 uur bij De Lindenberg.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk...