Wat is er te doen in Nijmegen - 14 t/m 20 juni 2021

In Nijmegen is het heet. En dat blijft voorlopig nog wel even zo. Ben jij een hittebestendige zonaanbidder of zoek je als koele kikker liever de schaduw op? Hoe dan ook hebben we een aantal uittips voor je.

1. Afkoelen in de filmzaal

Even afkoelen in een donkere filmzaal kan net zo verfrissend zijn als een duik in het zwembad. Op naar LUX dus om weer even op temperatuur te komen. Kies voor het Rifkin’s Festival voor wat extra vakantiegevoel. Filmveteraan Woody Allen (Midnight in Paris, Café Society) keert terug met een gloednieuwe komediefilm, vol humor, onwerkelijke situaties en liefde(sverdriet).

Rifkin’s Festival draait dagelijks bij LUX.

2. Tentoonstelling Bloed & Honing in het Valkhof Museum

Al bijna twintig jaar trekken documentair fotograaf Nicole Segers en journalistiek schrijver Irene van der Linde door de periferie van Europa. Samen leggen ze de kersverse grensbewoners vast, ver van de beleidsmakers in Brussel. Langs de nieuwe oostgrens en in de Bosporus zien ze de rafelranden van de Europese eenwording. Hun derde reis trekt door de Balkan, de lappendeken van Europa, waar ze op zoek gaan naar de betekenis van de nieuwe grenzen. Segers’ foto’s vertellen een verhaal van eenheid en scheiding. Museum Het Valkhof laat na de lockdown de hele trilogie in beeld zien en nodigt bezoekers uit voor een reis door Europa, langs zichtbare en onzichtbare grenzen.

De tentoonstelling is t/m 29 augustus dagelijks te zien in Museum Het Valkhof

 

3. Uiteten op het terras

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Niet zo gek, want we grijpen graag elk excuus aan om gezellig buiten te borrelen. Ook dineren kan prima op een terras, binnentuin of bij een pop-up bar. Deze week is perfect om letterlijk buiten de deur te eten, want wie heeft er nou zin om in de hitte in zijn keuken te zwoegen? We hebben 10 favorieten met een binnentuin voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hier de terrastips en maak snel je reservering.

 

4. Tentoonstelling open over depressiviteit op Plein 1944

De reizende tentoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ van Stichting Open Mind staat nog tot maandag 21 juni op Plein ‘44 in Nijmegen (www.stichtingopenmind.nl). Er staan 16 trotters opgesteld, waar je langs kunt lopen en met een QR-code achtergrondinformatie kunt krijgen. Gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat er aandacht is voor depressiviteit onder kinderen en jongeren. Circa 1 miljoen mensen hebben last van depressiviteit en 1 op de 5 jongeren krijgt ooit te maken met een depressie. Aandacht, en open over de problemen praten is dan vaak een steuntje in de rug.

Tentoonstelling OPEN over depressiviteit is nog tot maandag 21 juni te zien

 

5. Releaseconcert Napokania

Een combinatie van sixties, jazz en een flinke dosis improvisatie.

Door middel van diversiteit in patronen, ritmes en een multi instrumentale inzet weet dit Arnhemse jazz folk trio je mee te nemen door verschillende werelden gevuld met mysterieuze verhaallijnen, verrassende wendingen en moderne sprookjes. Zangeres Esther speelt haar stukken met veel plezier en expressie. Dankzij improvisatie klinken haar stukken iedere keer net weer een klein beetje anders. Hierdoor is geen concert hetzelfde.

Het concert vindt plaats op woensdag 16 juni tussen 20.00 – 22.00 uur aan de Waalbandijk 14e

6. Terras Bingo Thiemeloods

Het is aankomende vrijdag de aller hoogste tijd om samen, in het echt en niet vanuit huis, te borrelen! Dus op naar het terras van Thiemeloods! En wat maakt samen borrelen nu nóg gezelliger? Een ouderwetse BINGO! Met oorstrelende achtergrond liedjes, in elkaar gedraaid door de enige echte dj van Vintage Sound System. Reserveer per persoon jouw stoel (want er zijn maximaal 50 plaatsen) met Bingo kaart. 

De Terras Bingo Thiemeloods vindt vrijdag 18 juni plaats tussen 16.00 - 22.00 uur.

 

Dit vind je misschien ook leuk: