Wat is er te doen in Nijmegen - 13 t/m 19 december 2021

Lichtjesroutes, exposities en bierproeverijen. Alles sluit dan wel om 17:00 uur, maar overdags hoeven we ons zeker niet te vervelen. Wij hebben onze weektips voor jou op een rijtje gezet.

1. Lichtjesroute Nijmeegse Winterweken 

Van 18 december t/m 9 januari is de stad prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse en indrukwekkende lichtsculpturen. Deze vormen dé route door de stad die je wilt lopen. Ontdek de lichtsculpturen tijdens de lichtjesroutes van de Nijmeegse Winterwerken, onderweg kom je namelijk van alles tegen! Benieuwd naar de routes die je kunt bewandelen tijdens de Nijmeegse Winterweken? Klik op de link en lees verder.

De wandelroutes kunnen dagelijks bewandeld worden van 18 december t/m 9 januari gedurende de Nijmeegse Winterweken in de binnenstad van Nijmegen.

2. Mestlab uit Arnhem bij POPOP

In 2018 begonnen vier vrienden het kunstcollectief Mestlab31. Het werk van de vrienden is erg verschillend, maar ze begrijpen elkaar goed. Tijdens de expositie van Mestlab31 bij POPOP reageren de vrienden op elkaars werk. Kom jij ook een kijkje nemen?

De expositie vindt plaats van 11 december tot 16 januari in POPOP

 

3. VR Winterfestival 

Misschien ligt er wel sneeuw, misschien ook niet. Maar tijdens het VR Winterfestival kun je gegarandeerd lopen in een echt winter wonderland. Zet een virtual reality bril op en neem deel aan sneeuwbalgevechten, help de kerstman pakketjes bezorgen of beklim de Mount Everest zonder gevaar!

Het VR Winterfestival vindt plaats t/m 1 maart 2022 van 12:00 tot 17:00 uur bij EnjoyVR.

4. Infocentrum WO2 Nijmegen 

Leer meer over hoe de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend wordt gehouden, op diverse historische plekken, bij Infocentrum WO2 Nijmegen. Dit historische, toeristische en educatieve informatiepunt geeft bezoekers aan het Rijk van Nijmegen de beste introductie op de verhalen, historisch erfgoed, evenementen en musea die de regio te bieden heeft als het gaat om de Tweede Wereldoorlog.

Infocentrum WO2 Nijmegen is geopend op maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zon- en feestdagen van 12:00 tot 17:00 uur.

 

5. Bierproeverij in de Stevenskerk

Warm heerlijk op tijdens een bierproeverij in de Stevenskerk. In de kelder van de Stevenskerk worden de bieren gerijpt en het doet ook dienst als een bijzonder en sfeervol proeflokaal voor de proeverijen. Neem je vrienden of familie mee en laat je onderdompelen in het enthousiasme van de medewerkers over bier!

De bierproeverij vindt plaats op 18 en 19 december en 2, 8 en 9 januari van 15:00 tot 17:00 uur in de Stevenskerk.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: