Wat is er te doen in Nijmegen – 11 t/m 17 april 2022

Terwijl de paashaas druk bezig is met het inventariseren van de beste verstopplekken, kun jij je hart ophalen aan de vele activiteiten in Nijmegen deze week. We hebben weer een mooi rijtje voor je samengesteld. Lees je verder?

1. GRINDFEST: Gameroute door Nijmegen

Speciaal voor Go Short stelt het Weense kunstenaarscollectief Total Refusal een expositie en een filmprogramma samen, genaamd GRINDFEST: Of Labour and Videogames in Art. Samen met lokale kunstenaars neemt Total Refusal je mee naar vijf verschillende expositieplekken in Nijmegen.

GRINDFEST: Gameroute door Nijmegen: dagelijks van t/m 17 april bij het Besiendershuis.

2. Literaire expeditie: Waar ben je?

Welk effect heeft ruimte op onze verhalen? Bij de literaire expeditie ‘Waar ben je?’ wordt dit onderzocht in drie bijzondere programma’s, op drie locaties in Nijmegen.

De Literaire expeditie: Waar ben je? vindt plaats op woensdag 13 april van 19.30 – 21.30 uur. De expeditie wordt afgetrapt in Theater VIER.

 

3. Miles Kane

Miles Kane heeft inmiddels al een CV opgebouwd waar menig muzikant alleen maar van kan dromen. De zanger is nu terug met ‘Don’t Let It Get You Down’, de debuutsingle van zijn aankomende nieuwe album ‘Change The Show’, dat begin volgend jaar verschijnt.

Het concert start op woensdag 13 april om 20.15 uur in Doornroosje Poppodium.

4. Midzomernachtsdroom

Oostpool, Introdans en Phion, Orkest van Gelderland Overijssel brengen samen met Musis & Stadstheater Arnhem een groots en hallucinant  theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering.

Midzomernachtsdroom: vrijdag 15 en zaterdag 16 april van 20.00 -21.45 uur en op zondag 17 april van 16.00 – 17.45 uur in Stadsschouwburg Nijmegen.

 

5. Circus Treurdier - BAAAAAA

Circus Treurdier is terug in het theater met BAAAAAA, een muzikale en bitter-komische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren.

Circus Treurdier - BAAAAAA: vrijdag 15 april om 20.00 uur in LUX Nijmegen.

Dit vind je misschien ook leuk...