Wat is er te doen in Nijmegen - 10 t/m 16 augustus

Nijmegen is heet. En dat blijft voorlopig nog wel even zo. Ben jij een hittebestendige zonaanbidder of zoek je als koele kikker liever de schaduw op? Hoe dan ook hebben we een aantal uittips voor je. Buiten in het zonnetje of binnen met een frisse aircobries.

1. Afkoelen in de filmzaal

Even afkoelen in een donkere filmzaal kan net zo verfrissend zijn als een duik in het zwembad. Op naar LUX dus om weer even op temperatuur te komen. Kies voor het Italiaanse Gli anni più belli voor wat extra vakantiegevoel. De zomerse film over vriendschap, familie en het vieren van het leven. In Italië is de film al een grote hit.

Gli anni più belli draait dagelijks bij LUX.

 

2. World Press Photo in het Afrika Museum

In het Afrika Museum ontdek je het werk van 17 fotografen uit verschillende Afrikaanse landen. De foto’s tonen de diversiteit van het continent. Er zijn foto’s van verstedelijking, geboorte, oorlog en gendergelijkheid. En als je dan toch in het Afrika Museum bent kun je ook meteen door het hooibalendoolhof dat deze zomer is aangelegd!

Het Afrika Museum is dagelijks geopend.

3. Uiteten op het terras

Wist je dat Nijmegen de grootste terrasdichtheid van Nederland heeft? Niet zo gek, want we grijpen graag elk excuus aan om gezellig buiten te borrelen. Ook dineren kan prima op een terras, binnentuin of bij een pop-up bar. Deze week is perfect om letterlijk buiten de deur te eten, want wie heeft er nou zin om in de hitte in zijn keuken te zwoegen? We hebben 6 favorieten voor je op een rijtje gezet. Van de binnentuin achter 't Zotte Lemke tot de nieuwe Concerttuin bij De Vereeniging.

Bekijk hier de terrastips en maak snel je reservering.


Fotografie: Judith Linders

4. Suppen op de Spiegelwaal bij zonsonderdag

Fiets of trein je wel eens over de Spoorbrug? Grote kans dat je dan mensen over de Spiegelwaal ziet roeien, kayakken of suppen en je telkens voorneemt om dat toch ook écht een keer te gaan doen. Woensdagavond kun je mee met een SUP-tour tijdens zonsondergang. Met zo'n feloranje lucht die weerspiegelt op het water is de Nevengeul misschien wel op z'n mooist. Plus het is om 21:00 uur een beetje afgekoeld buiten, ook niet verkeerd!

Sup & Surf organiseert op woensdagavond om 21:00 uur een SUP-tour.

5. Ray Klaassen bij Moeke

De hele dag op het strand liggen en toch wat cultuur meepikken: daarvoor moet je zondag naar Nijmegen-Noord. Neem een duik in de Lentse Plas, luier wat op het strand en om 16:00 uur verplaats je naar Moeke. Daar geeft singer-songwriter Ray Klaassen dan een optreden. Misschien ken je hem nog wel van The Voice of Holland waar hij de liveshows haalde.

Ray Klaassen speelt zondag om 16:00 uur bij Moeke.

 

Dit vind je misschien ook leuk: