Wat is er te doen in Nijmegen - 1 t/m 7 november 2021

De herfstvakantie is voorbij, maar niet getreurd! Vrolijk jezelf op door naar het theater, een tentoonstelling of de film te gaan! Wij hebben de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet. 

1. Wandeltocht ‘De weg’ met A.L. Snijders

Ga tijdens de Wintertuinfestivalmaand op pad in de Nijmeegse binnenstad en lees De weg. Taoïstisch wandelen met A.L. Snijders! Door de stad verspreid, hangen er twintig fragmenten in postervorm uit Zeer Korte Verhalen, als ode aan A.L. Snijders, de uitvinder van het Zeer Korte Verhaal. Dus trek je wandelschoenen aan en beleef deze wandeltocht met fictie als gids en de verbeelding als kompas.

De posters hangen t/m 27 november in de binnenstad van Nijmegen. Meer informatie over de wandeltocht vind je via deze link

2. Tentoonstelling Ineke Jansen: De Andere Kant van Athene

Bezoek de tentoonstelling De Andere Kant van Athene, waar je fotograaf Ineke Janssen haar foto’s kan aanschouwen van duizenden vluchtelingen en migranten, gestrand aan de randen van Europa. Naast de foto’s is er ook nog achtergrondinformatie van betrokken journalisten en politici met verwijzing naar de foto’s van de collectie.

De tentoonstelling vindt plaats t/m 30 november in Bibliotheek De Mariënburg.

 

3. Theatercollege 'Sjouwen, Trouwen en Bouwen'

Het Theatercollege Sjouwen, Trouwen en Bouwen is de perfecte combinatie tussen educatie en theater. Tijdens deze voorstelling leer je meer over het verhaal van de wederopbouw van Nijmegen, nadat de stad zwaar getroffen was door het Amerikaanse bombardement van 22 februari 1944, en Burgemeester Hustinx die het tot zijn levenstaak gemaakt heeft om Nijmegen weer op te bouwen tot een leefbare stad.

Het theatercollege vindt plaats op maandag 1 november om 14:00 en 20:00 uur in Concertgebouw De Vereeniging. Tickets bestel je via deze link.

4. Muziek van Judy Blank 

Judy Blank heeft zeker niet stilgezeten tijdens de pandemie, ze heeft namelijk een jaar keihard aan een nieuwe plaat gesleuteld. Heb jij zin om een avondje te swingen op jaren 80 synthesizers, rammelende elektrische gitaren en classy harmonies? Kom dan luisteren naar de preview van Judy Blank met een kersverse band, fonkelnieuwe liedjes en een nieuwe sound!

Het concert vindt plaats op zondag 7 november om 20:30 uur in Doornroosje. Tickets bestel je via deze link.

 

5. Bekijk 'Mijn Moeder is een Gorilla' in LUX Nijmegen

Tijdens de film Mijn Moeder is een Gorilla leer je Jonna kennen. Jonna woont al zolang ze zich kan herinneren in een weeshuis, wachtend tot dat ze zal worden geadopteerd. Tijdens een open dag van het Weeshuis schrikt iedereen zich te pletter wanneer er een Stevige Gorilla uit een oude auto stapt die het terrein op kwam rijden. Hoe zal dit aflopen?

De film wordt gedraaid op woensdag 3 november om 14:45 uur in LUX Nijmegen. Tickets bestel je via deze link.

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Dit vind je misschien ook leuk: