Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek

Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Bezoekers kunnen tijdens lezingen nieuwe kennis opdoen, met elkaar in gesprek en hun vaardigheden op het gebied van (digi)taal uitbreiden. Voor kinderen zijn er techniekworkshops, kindercolleges en voorleesuurtjes om weg te dromen bij de mooiste verhalen.

Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan over verschillende thema's? Kom dan naar een dialoogmiddag, georganiseerd door Bibliotheek Zwanenveld en Nijmegen in Dialoog. Er zijn vier bijeenkomsten, met als thema’s ‘zomergeluk’, ‘eenzaamheid’, ‘samen thuis’ en ‘familie’. De bijeenkomsten zijn gratis en vinden een keer per maand op vrijdagmiddag van 14 tot 16 uur plaats in Bibliotheek Zwanenveld. De eerste is op vrijdag 26 augustus a.s.

De keuze van schrijver Oliver Reps

Op zondag 4 september tussen 11.30 en 13.00 uur komen literatuur en muziek samen in Bibliotheek De Mariënburg. Deze middag draagt acteur Sander Commandeur teksten voor van schrijver Oliver Reps, onder muzikale begeleiding van het vioolduo von Altenstadt & De Jong. Ook zal Commandeur teksten voorlezen van de favoriete auteurs van Reps: Rob van Essen en Hanna Bervoets. Met muziek van o.a. Sergei Prokofiev, Elliot Smith en Luciano Berio. Ook zal Commandeur Reps kort interviewen. Een kaartje kost 6 euro voor bibliotheekleden en 8 euro voor overige bezoekers.

Technieklab en voorlezen

In Bibliotheek De Biezantijn in Nijmegen-West kunnen kinderen op zaterdag 3 september vanaf 11 uur zich uitleven in het Technieklab van CoderDojo. Wat dacht je van videogames of websites ontwerpen, geweldige graphics maken of elektronische schakelingen bouwen? Kortom, alles met betrekking tot computers op welke manier dan ook. Kinderen van zeven jaar of ouder kunnen gratis meedoen. Voor de kleintjes zijn er allerlei voorlees(half)uurtjes in diverse Nijmeegse bibliotheken. Bijvoorbeeld iedere vrijdagmiddag om 15 uur in De Biezantijn. Ook in Bibliotheek De Mariënburg, Bibliotheek Muntweg, Bibliotheek Hatert en Bibliotheek Zwanenveld kunnen kinderen regelmatig luisteren naar voorlezers die de mooiste verhalen vertellen. Een relaxmomentje voor kinderen én hun ouders/verzorgers.

De Nederlandse taal leren of je digitale vaardigheden bijspijkeren? Ook dat kan in de bieb! Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.obgz.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...