Viering 100-jarig bestaan van Radboud Universiteit

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Dan is de Radboud Universiteit al 100 jaar van betekenis voor studenten, onderzoekers en medewerkers, en ook voor de wereld om ons heen. Dit lustrum wordt groots gevierd met verschillende evenementen in mei en oktober.

100 Radboudgebaren

Studenten en medewerkers doen van 8 tot en met 14 mei 100 ‘acts of kindness’ richting Nijmegen en haar inwoners. De studenten en medewerkers (van eerstejaars tot prominente hoogleraar) van de Radboud hebben dit zelf bedacht en realiseren deze samen met allerlei organisaties en locaties in Nijmegen – denk aan bibliotheken en wijkcentra, maar bijvoorbeeld ook LUX en Concertgebouw De Vereeniging. De gebaren zijn er voor allerlei doelgroepen: van vluchtelingen tot basisschoolkinderen en daklozen tot ouderen, de natuur, en alles daartussenin. Neem een kijkje op www.ru.nl/radboudgebaren en ontdek alle acties en activiteiten. 

Radboud Sounds

Op 12 mei leer je in Doornroosje meer over de wetenschap van muziek. Er staat een avondvullend programma klaar met inhoudelijke lezingen en discussies over muziek uit allerlei wetenschapsgebieden, aangevuld met verschillende artiesten, zoals DJ Joost van Bellen en Sofie Straat. Leer meer over door AI gegenereerde muziek, hoe dans een gesprek kan openen, eigendom van muziek, geluidsgolven, protestmuziek en sluit de avond dansend af. Lijkt het je leuk om dit festival te bezoeken? Meer informatie en kaartjes vind je op www.ru.nl/radboudsounds

Radboud Art & Science

Op 17 oktober wordt de officiële verjaardag gevierd, de Dies Natalis. Die week vindt het Radboud Art & Science festival plaats, waar kunst en wetenschap samenkomen. In samenwerking met Valkhof Museum, Wintertuin, Piano Biënnale, Introdans, Schemerlicht, deelnemende studenten en artists in residence, verschijnt er tussen 19 – 21 oktober op de campus een looproute met allerlei kunst. De projecten waaruit deze kunst ontstaat, gaan binnenkort van start. Ben je student en wil je graag helpen? Meld je dan hier aan! 

Bekijk het volledige programma van het jubileum op de website van de Radboud Universiteit.

Dit vind je misschien ook leuk…