Verhaal in de buitenlucht: Jaap Robben schreef 25 hoofdstukken die je langs de weg kunt lezen

Nu het jaarlijkse literaire Wintertuinfestival niet doorgaat, worden de posterplekken, die normaal gesproken het evenement aankondigen, gebruikt om een verhaal te vertellen. Jaap Robben schreef speciaal voor dit project Biografie van een Vlieg, dat in 25 hoofdstukken langs de weg, al wandelend of fietsend, te lezen is. Het verhaal is boeiend voor jong en oud. Van 5 t/m 29 november te zien in heel Nijmegen.

Met Biografie van een Vlieg verplaatst De Nieuwe Oost I Wintertuin het podium: het festivalprogramma vindt dit jaar niet in theaters en popzalen plaats, maar in de buitenlucht. De posterplekken zijn niet langer een aankondiging, maar worden bladzijden uit een boek. Met deze nieuwe en bijzondere vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden alle inwoners lezers.  

Biografie van een Vlieg is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid. Het is geschreven voor jong en oud, en is via drie wandel- en fietsroutes gratis te lezen. Vanaf 1 november zijn de routekaarten te downloaden via wintertuin2020.nl. Als de coronamaatregelen vanuit het RIVM versoepelen, worden er leesclubs te voet of op de fiets georganiseerd. In samenwerking met festival Explore the North is dit Nijmeegs initiatief van 17 t/m 24 november ook in Leeuwarden te lezen.

Wintertuin2020

Biografie van een Vlieg is onderdeel van het van september t/m december durende Wintertuin2020, georganiseerd door De Nieuwe Oost I Wintertuin. Wintertuin2020 is een alternatief voor het jaarlijkse Wintertuinfestival, en biedt vier maanden lang coronaproof literair programma, on- en offline. Het is een literaire verkenning van tijd en ruimte, waarbij wordt onderzocht wat er gebeurt als de tijd zijn vorm verliest en je ruimte beperkt wordt.

Biografie van een Vlieg

5 t/m 29 november - Nijmegen
17 t/m 24 november - Leeuwarden (i.s.m. Explore the North)

Meer informatie: wintertuin2020.nl

Dit vind je misschien ook leuk