Valkhof Festival 2022 is terug!

Met de eerste zeventien namen van de line-up is wat de organisatie van het Valkhof Festival vorig jaar al aankondigden als een terugkeer 'naar oude vorm', nu ook werkelijkheid geworden. De Vierdaagsefeesten gaan door, dus ook Valkhof Festival. Geen 'Plan X' of een alternatieve concertreeks in Doornroosje, maar meerdere podia die zeven dagen lang gevuld worden met een muzikale ontdekkingstocht op het Valkhofpark. De betere alternatieve topacts van morgen, internationale gevestigde waarden, veel talent van eigen bodem en zelfs ruimte voor experiment in het oudste concertpodium van Nederland: de Valkhofkapel.

"We zijn helemaal terug met wat volgens ons het beste gratis muziekfestival op aarde is. Dat zeggen we niet zomaar, want de eerste namen van de komende editie sluiten naadloos aan bij de kwalitatieve line-ups die Valkhof Festival al jaren op laat tekenen", zegt de organisatie. Van een bijna-legendarische naam als Beak>, tot wat misschien wel de sensatie van 2022 kan worden, het gabber-operaduo ascendant vierge: het is dit jaar te zien bij Valkhof Festival. Of wat te denken van het Nederlands-Sudanese toptalent Gaidaa? Zitten tussen die 17 eerste namen al een nieuwe Black Midi of Black Country, New Road, die in 2019 op de rand van hun doorbraak al furore maakten? Dat zou zomaar kunnen, maar er volgen er natuurlijk nog veel meer. 

Valkhof Festival 2022 gaat door van 16 t/m 22 juli in het Valkhofpark en is volledig gratis. Het festival vindt integraal tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten plaats. 
 

Dit vind je misschien ook leuk...