The Big Draw Nijmegen

The Big Draw Nijmegen is terug! Van 5 t/m 8 september zal Nijmegen een waar tekenparadijs zijn. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen het thema van dit jaar: vrijheid en welzijn. 

Na de geslaagde edities van vorige jaren zullen er ook dit jaar tijdens The Big Draw Nijmegen op verschillende plekken in de stad projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. Projecten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken.

Welzijn en vrijheid

Het internationale thema van het The Big Draw 2019 is well-being. In Nijmegen doen we het een beetje anders omdat we dit jaar als stad stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Bij ons draait het dit jaar dan ook om vrijheid en welzijn. Thema’s die overduidelijk een wisselwerking uitoefenen. In de verschillende workshops zal dat zeker naar voren komen. Het zijn activiteiten waarbij we samen gaan ontdekken wat welzijn en vrijheid kunnen betekenen. Hoe kan tekenen daar een rol in spelen?  Tijdens de Nijmeegse Big Draw zullen kunstenaars op allerlei manieren bezig zijn met deze thema's.

Wat gebeurt er allemaal tijdens The Big Draw Nijmegen?

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 5 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag. Zaterdag en zondag kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen zich onderdompelen in de wereld van het tekenen, met workshops, activiteiten en performances. Natuurlijk is er ook een feest. Op zaterdag 7 september vanaf 20:00 op de Kaaij komen we samen om te tekenen, dansen en te vieren.  Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw. Het volledige programma is online te vinden: http://www.thebigdrawnijmegen.nl/

Officiële opening

Donderdag 5 september om half drie openen we officieel ons tekenfestival in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Dit jaar opent burgemeester Bruls ons festival in de expositie ‘Bivak Nijmegen 44-45’, ‘Dugout of the allied forces’. Omdat wij samen de vrijheid vieren hebben we een gezamenlijke opening met de expositie ‘Bivak Nijmegen 44-45’. Voor deze expositie verzorgd The Big Draw Nijmegen een 3D tekenen van een Dugout.

The Big Draw Nijmegen neemt dit jaar afscheid van initiatiefnemer Expoplu en gaat verder onder de vleugels van Stichting P-art.  The Big Draw opereert dit jaar vanuit het Hoofdkwartier op de Mariënburgsestraat 59-63. De toegang tot de activiteiten is gratis.

Dit vind je misschien ook leuk