Studenten ArtEZ Toneelschool presenteren hun afstudeervoorstellingen

Jasper van der Pijl en Bram Walter en Sebastián Mrkvicka en Ilse Geilen presenteren hun afstudeervoorstellingen van de ArtEZ Toneelschool in de Lindenberg. Op donderdag 15 oktober is Ecce Home van Jasper en Bram te zien, over het streven naar een groots en meeslepend bestaan. Op vrijdag 16 oktober volgt De Les  van Sebastián en Ilse, naar het absurdistisch toneelstuk van Eugene Ionesco uit 1953.

‘Ecce Home’ - Jasper van der Pijl en Bram Walter

Ecce Homo vertelt over het streven naar een groots en meeslepend bestaan. De gave om alles uit het leven te halen wordt door veel mensen niet ten volle benut, hoe zonde is dat? Als je leven volledig maakbaar is en de wereld je zoveel kansen biedt; waarom neem je dan genoegen met de schrale middelmaat? Jasper en Bram doen hun uiterste best om het voorrecht dat ons bestaan is, eer aan te doen - totdat ze echt niet meer kunnen.

‘De Les’ - Sebastián Mrkvicka en Ilse Geilen

De Les is een absurdistisch toneelstuk van Eugene Ionesco uit 1953 over macht, waarheidsvorming en prestatiedruk, dat nog steeds actueel is. Een leerling komt bij een professor thuis, omdat ze succesvol uit wil blinken op alle vlakken. De studente blijkt een uitmuntende leerling te zijn. Als ze tóch een fout maakt, komt de ware aard van de professor naar boven. Betekent de machtswellust van de leraar het einde van de leerling? En kan dit duo zelf wel omgaan met prestatiedruk?

Praktische informatie

Jasper van der Pijl en Bram Walter - Ecce Homo
donderdag 15 oktober 2020 | 20.30 uur | € 12,50

Ilse Geilen en Sebastian Mrkvicka - De Les
vrijdag 16 oktober 2020 | 20.30 uur | € 12,50

Voor meer informatie en het verkrijgen van kaarten: www.delindenberg.com  

Fotografie: Marjolein Annegarn

Dit vind je misschien ook leuk