Stichting Kunstvat presenteert nieuw kunstproject: EYELEVEL - a conversation with an artwork

Stichting Kunstvat heeft in samenwerking met kunstenaar Rob Sweere het kunstproject EYELEVEL ontwikkeld: een mobiele installatie waarin één toeschouwer plaatsneemt en op een bijzondere manier kennismaakt met één kunstwerk. Het project tourt het komende jaar langs diverse galeries, musea, kunstinstellingen en scholen. Op 5 & 6 juni is de installatie voor het eerst te zien bij Expo Bart op het Honigcomplex.

Oog in oog met één kunstwerk

Gemiddeld kijken we 15 tot 30 seconden naar een kunstwerk. We nemen niet echt de tijd om het volledig te zien. Onze ogen glijden vlug-vlug over een schilderij en richten zich dan alweer op het beeld ernaast. Maar valt er niet veel meer te ontdekken als je langer naar een tekening, installatie of foto kijkt? EYELEVEL laat toeschouwers op een andere manier kijken naar beeldende kunst, waarbij de interpretatie van kunst centraal staat.  Rob Sweere heeft het ontwerp gemaakt van EYELEVEL in opdracht van Stichting Kunstvat. Rob is bekend van zijn grote monumentale installaties en ervaringskunstwerken en heeft met deze installatie een concentratie-object gecreëerd waarbij de toeschouwer in direct contact wordt gebracht met het kunstwerk.

Tijdens het premièreweekend van EYELEVEL is het werk ‘Interior no. 41’ van Marleen Sleeuwits te zien. Voor elke locatie wordt er telkens een nieuwe kunstenaar gevraagd om zijn of haar werk in EYELEVEL te presenteren. Dit kunstwerk wordt in samenwerking met de tonende instelling van dat moment gecureerd.

Expo Bart is op 5 &6 juni geopend tussen 12:00 en 17:00. Reserveren is niet nodig. Voor meer informatie over EYELEVEL kijk op www.eyelevelontour.nl.

EYELEVEL is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen.

Fotografie: Rob Sweere

Dit vind je misschien ook leuk