Stadskerk Nijmegen jubileumviering 750 jaar Stevenskerk

De Stevenskerk bestaat 750 jaar! De Stichting Stevenskerk organiseert in het jubileumjaar een reeks van feestelijke activiteiten. Op uitnodiging van de Stevenskerk worden een reeks bijzondere vieringen georganiseerd. Vanaf zondag 9 oktober zijn er één keer per maand vieringen onder het motto: ‘Stadskerk – voor heel de stad’.

De oecumenische geloofsgemeenschap die dit organiseert, wil in dit jubileumjaar laten zien dat de Stevenskerk er is voor de hele stad. “We willen de kerkdeuren letterlijk openzetten voor mensen buiten de eigen vertrouwde gemeenschap, maar ook komen tot werkelijke ontmoetingen en het delen van inspiratie. Dat zal ongetwijfeld leiden tot verrassende, ontroerende en misschien ook wel ongemakkelijke momenten. Zowel bij de gasten als bij onszelf. Toch hopen wij van harte dat wij een gastvrije en open gemeenschap kunnen zijn, en vertrouwen erop dat het verrijkend zal zijn voor ieder die hieraan gaat deelnemen.”

Op zondagochtend 9 oktober wordt afgetrapt met de eerste viering in het kader van dit bijzondere jubileum, getiteld ‘Kom mee naar binnen’. De stadspredikant Wilma Hartogsveld, de stadsdichter Heidi Koren, biblioloog Annette Merz en stadsmusici Die Flegel heten iedereen van harte welkom. Om 9.00 uur wordt in de Stevenskerk al gestart met een ontbijt. En zoals op meerdere zondagen, komt de cantorij zingen en zal het prachtige Königorgel te horen zijn. Na het ontbijt zal de viering om 10.00 uur starten in de Stevenskerk.

Aanmelding is niet nodig en altijd gratis. Voor meer informatie kijk op www.stadskerknijmegen.nl of www.stevenskerk.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...